Обвинението срещу депутата от БСП Манол Генов влезе в съда

Обвинението срещу депутата от БСП Манол Генов влезе в съда

снимка: webcafe

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу депутата от БСП Манол Генов и срещу Николай Христев, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Народният представител е обвинен за купуване на гласове на предсрочните парламентарни избори през март миналата година. Според обвинението Генов и Николай Христев са предлагали по 20-25 лв. за глас на вота през март. Търговията е ставала в асеновградско заведение, собственост на Христев, източник /webcafe/.

Генов, чийто депутатски имунитет беше снет след искане на главния прокурор Сотир Цацаров, е обвинен за това, че в средата на месец март 2017 г., в Асеновград, е дал 100 лв. на мъж, който е свидетел по делото.

Парите били предадени на свидетеля чрез Христев и друго лице. Сумата трябвало да бъде разпределена между жители на Асеновград, с цел да бъдат склонени да упражнят избирателните си права в полза на Манол Генов като кандидат за народен представител, уточняват от пресцентъра на прокуратурата

Николай Христев е обвинен за това, че през март миналата година два пъти е предоставил общо 900 лв. на две различни лица, за да бъде купен вотът на местни хора, пак в полза на Генов. Предстои да бъде насрочено делото от съда.

Подобни новини

Вашият коментар