Юнкер: Ако България е в Шенген, ЕС ще е по-сигурен

Юнкер: Ако България е в Шенген, ЕС ще е по-сигурен

снимка: FrogNews
Ако България е в ЕС ще е по-сигурен, защото България е външна граница. Аз съм твърдо убеден, че Българи и Румъния трябва да получат достъп до шенгенското пространство.

Това заяви в интервю за БНТ председателят на ЕК Жан Клод Юнкер. По думите му задължение на Холандия и другите страни е да докажат тезата си защо са против България да не е в Шенген, източник /FrogNews/.

“Българите не са корумпирани. От влизането си в ЕС, вашата страна се държи като държава – основателка на Съюза. Това не се отнася само за правителството, а за голяма част от българите. Българите са проевропейски настроени”, заяви Юнкер.

“Представата за България не може да бъде ограничена само до проблема с корупцията. България може да покаже много повече, най-вече положителни неща. Убеден съм, че правителството ще направи всичко, за да се справи с корупцията.

Някои неща вече бяха направени – да, наистина законът сега е донякъде в застой, но в някакъв момент това ще бъде преодоляно. Вярно е, че ще бъде добре корупцията да бъде елиминирана на всички нива, но аз изобщо не съм съгласен и съжалявам за статиите в пресата през последните дни, в които се поставя знак за равенство между България и корупцията”, допълни председателят на ЕК.

Подобни новини

Вашият коментар