Вижте “чисто новата зала”, която “Девня цимент” подари на читалище “Отец Паисий” (снимки)

Вижте “чисто новата зала”, която “Девня цимент” подари на читалище “Отец Паисий” (снимки)

снимки: DevnyaNews
“Чисто новата зала” за репетиции, с която от “Девня цимент” АД се похвалиха медийно, че били подарили на читалище “Отец Паисий”, е едно старо салонче на 89 години – част от сградата на някогашното училище в кв. “Река Девня”, в която сега се помещава читалището, установи проверка на “Девня нюз”. Поредната дръзка манипулация на циментовия завод, откъдето определиха инвестицията си като “оригинален коледен подарък към талантливи танцьори”, провокира незабавна реакция от Община Девня и още на 30 декември заместник-кметът Донка Йорданова опроверга съдържанието на платената медийна публикация, продуцирана от пресцентъра на “Девня цимент”, източник /DevnyaNews/.
Сега можете да видите и снимков материал от “чисто новата зала”, за да се уверите, че единствената инвестиция в салончето, която са направили от циментовия завод, е за подмяната на подовата настилка и закупуването на печка на твърдо гориво, която без съмнение ще бъде фактор за замърсяването на атмосферния въздух с фини прахови частици.
Каква е логиката да ремонтираш пода, при това с неподходящ за танцуване материал (ламинат), и да оставиш тавана пробит, а стените неизмазани – за нас остава истинска загадка, защото ремонтите обикновено започват от покрива, особено когато има течове, минават през стените и завършват с подовата настилка.
“Явно е, че от “Девня цимент” действат на принципа “С трици маймуни да ловим”. Тези типове навярно ни възприемат като туземци, лишени от компютри и достъп до интернет, или са били сигурни, че никой няма да се осмели да опровергае наглите им медийни лъжи”, коментираха читалищни самодейци, които бяха грозно употребени от промишления гигант, за да си направи евтин “благотворителен” пиар около Коледа.
“Най-много ни обижда фактът, че от “Девня цимент” си позволиха да вкарат благодарствени думи в устата на читалищния секретар Тодорка Узунова, която не е давала изявления нито пред пресцентъра на завода, нито пред сайта, разпространил фалшивата новина за чисто новата зала”,  заявиха от НЧ “Отец Паисий 1928”.
Вместо да се извини на подло употребените читалищни самодейци, пиарката на завода Деница Делчева е звъняла по телефона на г-жа Узунова, за да ѝ държи сметка за излезлия на 30 декември опровержителен материал, продуциран от Пресслужбата на Община Девня и цитиращ заместник-кмета Донка Йорданова.
Пиарката на “Девня цимент” очевидно няма намерение да се извинява на читалищните самодейци за проявения “висок професионализъм”
Деница Делчева все още не се e обадила в общината, за да се опита да потърси обяснение за ответната публикация, но за сметка на това е казала на Тодорка Узунова, че при това положение “Девня цимент” повече нямало да помага на читалище “Отец Паисий”.

Подобни новини

Вашият коментар