Д-р Дамян Неделчев: Оставихме връзката между управлението на общината и самото общество на хора с нечисти намерения! Призовавам партийните групи в Общинския съвет да направят и дадат своите равносметки.

IMG_1815 (Small)

снимка: ПРОВАТОН

“Обикновено в края на годината е време за равносметка. Аз искам да направя такава. Нарочно моята равносметка обхваща само най-важните сфери, за да не Ви отегчи и тя е следната. Като цяло е негативна.
Първо, не привлякохме никакъв сериозен инвеститор, а надстройката т.е. култура, образование, здравеопазване и т.н. без сериозна икономика няма откъде да дойде.
Второ, по независещи от нас причини здравеопазването в града и общината остава лошо, но и ние не показахме никаква твърдост и категоричност пред държавата в търсене на правата си в тази област. Разбира се, трябва да се отчете, че продължихме да се опитваме с нашите скромни възможности да допълваме бездънната яма наречено българско здравеопазване в провадийския му вариант т.е. общинска болница. Дадохме на държавата един прекрасен терен за изграждане на Център за спешна помощ и ни остава да чакаме. Дано да не е от умрял писмо, ама надали.
Трето, продължаваме да не разбираме достатъчно, че образованието не е сгради и тяхното поддържане, а едната страна на духовния живот, в която обществото има колективна отговорност за качеството на образованието, което има пряка връзка с бъдещето на народа и държавата.
Четвърто, продължаваме да пренебрегваме собствения си културен продукт и да се възприемаме, предимно като бедни потребители на чужд такъв.
Пето, най-важният проблем на инфраструктурата на града, а именно трафика по главната транспортна артерия, продължи да се задълбочава, а ние даже не го подложихме на сериозно обсъждане.
Шесто, не успяхме да изградим връзка между управлението на общината и самото общество, а истината е, че всъщност не се и стремяхме. Оставихме тази толкова важна сфера на хора с нечисти намерения. Призовавам партийните групи в Общинския съвет да направят и дадат своите равносметки, защото иначе заприличваме на държавна фирма, в която се чака да стане пет часа, за да си отидем. Що се отнася до кметовете на селата, дано пак да не обидя някого, по поведението им може да се заключи, че за тях мястото, където трябва да се реализира демокрацията т.е. заседанията на Общинския съвет е без реална стойност, а стойност има само благоволението на общинския кмет.
Като цяло, липсва ни кауза, към която да се стремим, за която да се борим нито като управляващи, нито като опозиция.”

Д-р Дамян Неделчев – общински съветник в Общински съвет Провадия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *