Център за социална рехабилитация и интеграция и офис за работа на хора с увреждания бе открит в Дългопол с тържествен водосвет

54ee884e-a75c-a738-Small-719x390
Център за социална рехабилитация и интеграция и офис за работа на хора с увреждания бе открит в Дългопол с тържествен водосвет. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от Община Дългопол. Изграждането и оборудването на центъра е част от дейностите по проект „Активни за равни възможности”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Общата стойност на проекта е 391 160 лв., като от тях 10 % са за извършване на строително-монтажни работи и 10% са за оборудване, източник /Агенция “ФОКУС”/.
На събитието са присъствали Стоян Пасев, областен управител на област Варна, кметът на община Дългопол Георги Георгиев, Силвия Стоилова, главен секретар на Областна администрация, Злати Златев, председател на Общински съвет, представители на фирмата изпълнител, на фирмата, извършила обученията по проекта, както и жители на общината.
Ръководителят на проекта Ганка Георгиева е представил основните дейности и очакваните резултати. Центърът е с капацитет 20 потребителя и ще предоставя консултативни, терапевтични и рехабилитационни услуги. Той разполага с кабинет за физиотерапия и е оборудван с мобилен уред за активно раздвижване на горен крайник, уред за раздвижване на глезен, маса за рехабилитация на ръка – китка и пръсти, фина моторика, масажна кушетка, шведска стена, проходилки за деца и възрастни, кабинет за трудотерапия, кабинет на психолог и логопед.
Кметът Георги Георгиев е подарил икона на центъра с думите, че макар паричното изражение на проекта да не е толкова голямо, той е изключително полезен, защото подобрява качеството на живот на хората с увреждания, повишава мотивацията им за независим и самостоятелен начин на живот и улеснява достъпа до заетост на членовете на техните семейства, осигурявайки им социални и лични асистенти, които да се грижат за тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *