Община Дългопол осигурява топъл обяд на 100 души по проект, финансиран от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица

640_7c1971f3dd313da4bc4d4fb40e7f2648-Small-640x390
Община Дългопол осигурява топъл обяд по проект, финансиран от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от Община Дългопол. Проектът „Осигуряване на Топъл обяд 2016-2019“ е на стойност 248 000 лева и е с продължителност до 31 декември 2019 година. Потребители на услугата са 100 души – лица на месечно подпомагане с доход, по-нисък от диференцирания минимум, неосигурени, самотно живеещи лица с децата си, подпомагани от Закона за семейни помощи, лица с ниски пенсии и инвалидни пенсии.
Община Дългопол работи и по проект „Развитие на социалното предприемачество“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020. Предметът на дейност на новосъздаденото общинското социално предприятие ще бъде приготвяне и доставяне на храна, поддържане на личната хигиена и хигиената в жилищните помещения, обитавани от обслужвания, съдействие за снабдяване с необходимите помощни средства при инвалидност или тежко заболяване, помощ в общуването и в поддържането на социални контакти, развлечения и занимания в дома или извън него, битови услуги – закупуване на хранителни продукти и вещи от първа необходимост, заплащане на електрическа и топлинна енергия, телефон и други със средства на лицето, както и съдействие за изготвяне на необходимите документи за явяване на трудово-експертна лекарска комисия и др., източник /Агенция “ФОКУС”/.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *