Андрей Райчев с изключителна оценка за Борисов: Постигна уникални отношения с Ердоган и направи огромна крачка за Балканите

660_6d17cec911300af19680944eb6ae2066 (Small)

снимка: pik.bg

Българинът мисли две неща – ще се изложим ли и ще изкярим ли, коментира социологът

Българинът мисли две неща. Първо – ще се изложим ли. Второ – ще изкярим ли. Това заяви пред БНТ социологът Андрей Райчев, коментирайки социологическо проучване, засягащо нагласите на българите спярмо започващото европредседателство, източник /pik.bg/.

Той допълни, че Бойко Борисов успя да направи огромна крачка за Балканите – ползвайки всичките противоречия в Европа. “Невероятно е, че и Ципрас, и сърбинът, и македонецът пристигат тук. Америка и Англия имаха две политики към Балканите, а сега за пръв път уникално мненията им съвпаднаха – заради Турция. Ето защо стабилността на Балканите вече не е просто тема, а тема за стабилността на границата на Европа”, коментира социологът.

“Борисов постигна уникални отношения с Ердоган преди европредседателството. Но има две възможни неща – какво ще спечели България от европредседателството? Едното е – Шенген, което е важно, но не много изгодно. Шенген ни пази от емигрантска вълна, но в момента няма такава. Голямото, реалният подход – там, където трябва да падаме за дузпа – Еврозоната, влизането в еврочакалнята”, отбеляза Райчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *