Скандал! Тръмп нарече цял континент „мизерна дупка“

Скандал! Тръмп нарече цял континент „мизерна дупка“

снимка: Факти

Нов дипломатически скандал във Вашингтон

Американският президент Доналд Тръмп се забърка в грандиозен скандал. Пред законодатели държавният глава е попитал за какво са им на Съединените американски щати имигранти от „мизерни дупки“ като Хаити и страните от Африка, предаде „Вашингтон поуст“, източник /Факти/.

„Защо са ни хора от тези мизерни дупки?“, е казал Тръмп по време на среща със сенатори, разкриха източници, пожелали анонимност. Тема на срещата е била имиграционната политика на американската администрация.

Доналд Тръмп се противопоставя на предложението САЩ да възстановят защитата на имигранти от страни като Хаити, Ел Салвадор и континента Африка. Позицията на американския президент е, че вместо това американците трябва да се привличат хора от страни като Норвегия, посочва изданието.

От Белия дом не отрекоха думите на президента. Вместо това в официално изявление обявиха, че „президентът Тръмп се бори за намиране на решение, което ще направи страната по-силна, като приема тези, които биха допринесли за растежа на икономиката“.

Подобни новини

Вашият коментар