Открит плаж с басейн и игрище за плажен волейбол ще правят във Вълчи дол

Открит плаж с басейн и игрище за плажен волейбол ще правят във Вълчи дол

снимка: БНР

Вълчи дол ще ремонтира външния басейн на стадион „Петко Сираков” за обществени дейности. Теренът около него е покрит с трева и бурени, но също ще бъде разчистен. Ще се обнови и съществуващата сграда със съблекалня за спортистите и обслужващи помещения за инвентар. Идеята е, освен ски писта през зимния сезон, Вълчи дол да бъде привлекателен за жителите и гостите на града и през летните месеци. Общественият плаж ще бъде върху терен от 42 000 квадратни метра, източник /БНР/.

Предвижда се да се извърши изграждане на нова настилка около басейна с цел безопасното преминаване на ползващите го. Ще бъдат подменени ВиК и електрическата мрежа. Басейнът ще бъде облицован с нови порцеланови плочки (тип мозайка). Покрай басейна ще има и осветление по алейната мрежа. За хората в неравностойно положение ще се проектират рампи за всички недостъпни до тях места, ще се подменят бордюрите.
В комплекса ще се изгради игрище за плажен волейбол. Ще има и външен летен бар за нуждите на всички ползватели. Около басейна ще се разположат шезлонги и чадъри.
Предвидени са и паркоместа. В сградата със съблекални и помещения за инвентар ще бъде премахната съществуващата стара дограма. Тя ще бъде подменена с нова от PVC. Фасадите и покривът ще бъдат покрити с топлоизолация и нова мазилка по предписание от Енергиен паспорт и проект за Енергийна ефективност.
От публикувания в сайта на общината инвестиционен план се вижда, че инвестиционното намерение няма да променя съществуващата пътна инфраструктура на града.

Инвестиционното намерение не засяга защитени територии и защитени зони, няма трансгранично въздействие. По време на строителството използваните природни ресурси ще бъдат вода и инертни материали. По време на строителството и експлоатацията не се очаква генериране на опасни за околната среда, за населението и животинския свят отпадъци. Строителните отпадъци ще бъдат управлявани, съгласно План за управление на отпадъците.

Подобни новини

Вашият коментар