Infiniti става изцяло електрическа марка

Infiniti става изцяло електрическа марка

снимка: Economic.bg

Луксозният бранд на Nissan очаква до 2025 г. над половината от продажбите му да са на електрически коли

Infiniti, луксозният бранд на Nissan, отправя поглед към електрическите технологии. Всички нови модели на Infiniti, с изключение на някои големи SUV модели, ще бъдат електрически от 2021 г., съобщи главният изпълнителен директор на Nissan Хирото Саикава на събитие по време на Северноамериканското международно автомобилно изложение в Детройт, САЩ, съобщава “Форчън“.

Според компанията новите модели ще са или напълно електрически, или хибриди, т.нар. “e-power” – с батерия и малък бензинов двигател, източник /Economic.bg/.

Марката ще представи първия си напълно електрически модел през 2021 г.

Очакванията на Infiniti са след промяната повече от половината от световните продажби на компанията да се състоят от електрически автомобили до 2025 г.

Infiniti е поредният автомобилен производител, който преобразува своето портфолио, отказвайки се  от двигателите с вътрешно горене. Компанията-майка Nissan е лидер от години в изцяло електрическите превозни средства. Компанията представи миналата година преработена версия на електрическия си автомобил Leaf, който струва близо 29 000 долара и може да измине около 150 мили с едно зареждане.

Подобни новини

Вашият коментар