Немска партия: България е следващата Гърция

Немска партия: България е следващата Гърция

снимка: Факти

Немски икономист против приемането на България в еврозоната

Германската партия „Алтернатива за Германия“ се изказа остро против възможността България да приеме еврото. Партията прогнозира, че ако това се случи, страната ни ще се превърне в следващата Гърция, източник /Факти/.

Икономистът и говорител на крайнодясната партия Йорг Мойтен заяви, че България е бедна балканска страна и приемането й в еврозоната крие след себе си рискове. По думите му може да се случи същото, както и с Гърция, предаде AfD Kompakt.

Мойтен смята, че може да се забележи кратък икономически възход, като нарастване на заплатите, но това няма да бъде подкрепено от устойчиво увеличение на производството. След това държавата ще влезе в спирала на дългове.

Политикът от „Алтернатива за Германия“ смята, че скъпоплатените служители ще загубят работата си, а след това ще се увеличат правителствените разходи за безработицата, с което ще се увеличи и държавният дълг. В крайна сметка всичко ще завърши с държавен фалит, подобно на Гърция. ЕС ще изпита на гърба си ново спасяване, този път на България.

Подобни новини

Вашият коментар