Залп по Пеевски от фалшиви новини

Залп по Пеевски от фалшиви новини

снимка: БЛИЦ

Разкрития на „Монитор“, осветяващи схемите, с които задкулисието ограбва и клати държавата, жегнаха менторите на олигархията и те задействаха на пълни обороти Фабриката си за фалшиви новини.

След като изданието съобщи, че НПО-та, свързани с „Да, България“ се опитват да заграбят милиона от хазната, предназначен за развитие на гражданския сектор, както и че корупцията всъщност е била най-голяма при кабинета „Костов“, медиите от манифактурата за клевети атакуваха издателя Делян Пеевски със залп от фалшиви новини, източник /БЛИЦ/.

По една на час. Дали менторите на задкулисието са вдигнали норматива от поне една на ден, на поне 5 за денонощие, засега остава загадка, но пък залпът за разнообразие този път тръгна не от флагмана на Фабриката „Дневник“, а от периферния сайт „Фрогнюз“ на агент Академик на ДС Огнян Стефанов.

Интернет-страницата, щедро финансирана от банкера-беглец Цветан Василев, блесва с принос от две новини-менте, като едната си е истинска теория на конспирацията, както приляга на агент Академик. В материал, преведен и на английски в опит освен българската да се излъже и чуждестранната аудитория, сайтът заявява, че Борисов и Пеевски участвали в заговор за умишленото фалиране на КТБ и в атака срещу Българския Мадоф Цветан Василев.

Уточнение, че Василев спонсорира „Фрогнюз“, както и че клеветническата статия е заради факта, че Пеевски е сред вносителите на промяна в законодателството, спираща вторичния грабеж на КТБ, няма. Няма и доказателства за твърденията в материала. За сметка на това авторите имат наглостта в друг материал, този път насочен срещу медиите от издателската група – в. „Монитор“, „Телеграф“, агенция „Монитор“ и „Политика“, които последователно разкриват далаверите на задкулисието у нас с факти и ясни данни, да твърдят, че няма доказателства за твърденията. В клеветническия хор се включи и брюкселският дописник Горан Готев, когото Комисията по досиетата обяви за агент на Второ главно управление на Държавна сигурност по направление „Чуждестранни журналисти“.

Агент Иванов претопли в спонсорираната също от Цветан Василев BiT фалшивите изводи от пасквила на Съюза на издателите “Бяла книга на свободата на медиите”, че издателят ни има медиен монопол. Че това твърдение е клевета е лесно проверимо, но именно заради подобни лъжливи твърдения, разпространявани от Фабриката за фалшиви новини, България е изкарвана на дъното на класациите за свобода на словото.

Подобни новини

Вашият коментар