Оправдаха Вальо Топлото за сделките с 6-те милиона

Оправдаха Вальо Топлото за сделките с 6-те милиона

снимка: FrogNews
Софийският градски съд окончателно оправда бившият шеф на ”Топлофикация-София” Валентин Димитров по обвинението за валутни престъпления в особено големи размери.

Делото срещу Вальо Топлото продължи повече от 10 години. Докато съдът успее да се произнесе, текстът по който бе обвинен Димитров, отпадна от Наказателния кодекс през 2015 г. Обвинението срещу бившия директор на столичната “Топлофикация” твърдеше, че в периода 1999-2003 г. Димитров е извършвал финансови сделки за близо 6 млн. лева в Австрия в нарушение с валутното ни законодателство, източник /FrogNews/.

Според второто обвинение пък в периода 2004-2006 г. Вальо Топлото не е декларирал пред БНБ сделки за над 16 млн. лева. Заради отпадането на същия текст от Наказателния кодекс, преди време бе оправдан и бившият зам.-председател на парламента Христо Бисеров.

В момента Валентин Димитров е в затвора, където излежава тригодишна присъда по обвинение за безстопанственост, съобщава novini.bg.  През юли м.г. той поиска да бъде освободен предсрочно, но съдът му отказа с мотивите, че престоят в затвора му се отразявал добре, той нямал нарушения, учел немски и участвал във всички организирани тържества. До края на присъдата му остават няколко месеца, като е възможно Димитров да бъде освободен още в края на януари.

Подобни новини

Вашият коментар