Apple въвежда полезна функция след скандала с батериите

Apple въвежда полезна функция след скандала с батериите

снимка: Economic.bg

С iOS 11.3 идват още интересни функции, включително нови Animogi

Apple обяви, че въвежда промени в операционната си система, за да удържи на обещанието си и да позволи на потребителите да изключват спорната функция, забавяща по-старите модели iPhone, източник /Economic.bg/.
През декември компанията призна, че умишлено влияе върху производителността на устройствата си чрез софтуера в тях. Претекстът бе, че така спомога за удължаването на техния живот, пощадявайки батериите и предотвратявайки неочаквани изключвания.
Мнозина обаче нападнаха гиганта, че по този начин цели да провокира потребителите да инвестират в нови телефони. Срещу компанията бяха заведени редица съдебни дела с обвинението, че с действията си Apple e довелa до пропуснати ползи или дори e нанеслa щети срещу бизнеса или личния живот на хората.
Така се стигна до изявлението на Тим Кук от миналата седмица, когато той обясни, че компанията планира да позволи на потребителите да изключат въпросната функция.
Опцията ще се появи бета версията на iOS 11.3. Тя ще показва „здравословното състояние“ на батерията и ще дава препоръки за конкретни действия по обслужването ѝ. Наред с това потребителите ще виждат и дали функцията за управление на захранването, предотвратяващи неочаквани изключвания, е включена, като съответно ще могат по желание да я изключат.
Все още не е ясно кога точно ще бъде достъпна въпросната актуализация. Актуализацията на iOS 11.3 се очаква да дойде тази пролет.
Какво още да очакваме в iOS 11.3 
Нови AR изживявания. Още с въвеждането на платформата ARKit в iOS 11 стана ясно, че компанията отваря по-широко вратите към добавената реалност. Apple продължава да обновява иновативната технология, като в ARKit 1.5 ще бъдат внедрени допълнителни инструменти за захранването на AR приложения от ново поколение.
В допълнение към хоризонталните повърхности като маси и столове, ARKit вече ще може да разпознава и поставя виртуални обекти и върху вертикални повърхности като стени и врати. Също така на картината ще се даде 50% по-голяма резолюция и по-добра поддръжка на автофокуса за по-рязка перспектива.
Нови Animoji. С iOS 11.3 идват още 4 нови Animoji, които се превърнаха в хит сред собствениците на iPhone X. Потребителите вече ще могат да се въплътят в образите на лъв, мечка, дракон или череп.
Business Chat. Това начин потребителите да комуникират чрез съобщения директно с бизнеса. Функцията ще стартира в бета версия през пролетта и в нея на първо време ще се включат играчи като Discover, Hilton, Lowe и Wells Fargo.

Подобни новини

Вашият коментар