Не е шега – Община Провадия купи багер за нуждите си

Не е шега – Община Провадия купи багер за нуждите си

Да, не е шега, купи се багер-товарач „за нуждите на Община Провадия”.

2212058w

2212058w

2212058w

 

 

Не са шега и описани по – долу   –> –> –>

Нуждата на Община Провадия струва, в този случай, 118 000лв. с ДДС.

Избрания и така нужен багер – товарач е турския MST 642. Официален представител на марката MST за България е Стротех инженеринг, които са спечелилия кандидат на обществената поръчка, която трябва да удовлетвори нуждата на общината от багер.

По някакво стечение на обстоятелствата в договора е записано, че Изпълнителя Стротех инженеринг  се задължава да извършва текуща поддръжка и сервизно  обслужване в рамките на гаранционния срок. Както и, че фирмата изпълнител декларира, че „разполага с оторизиран/и сервиз/и на територията на Р България”. Не става ясно, обаче този сервиз в София, където е седалището на фирмата, ли е или по – наблизо. Не за друго, а защото в 4 – годишния гаранционен срок багера, който ще задоволява „нуждите на община” ще трябва да пропътува всяка година примерно 1000км. за своето ежегодно обслужване.

1 (2) (Small)

Иначе обявената на 04.09.2017г. е променена само след 7 дни на 11 септември. На 4 – ти изключително компетентните, които подготвят всяка такава специфична поръчка са заложили, като изисквания „багера – товарач” да е с дата на производство „Минимум 2016г.”, което на седмия ден е променено на „не по – рано от 01.09.2016г.”. Били са преценили Работен обем на багера да е    „макс.4л.”, което по – късно е променено на  „мин. 3,4 л.- макс. 4,4л.” и т.н.  Промяната на специфичните изисквания, на които трябва да отговаря машината, се оправдава с получено писмо с питания и предложения -критики отправени до общината, сред които и че така заложените параметри /един от тях/, от Община Провадия, отговарят само на една конкетна марка товарачи, предлагани на българския пазар.

Да се чуди сума ти народ, как ги преценяват тези изисквания и спецификации, ей така заседнали на бюрото …ли, или?

 „за нуждите на Община Провадия”

Подобни новини

Вашият коментар