Директорът на НСО е подал оставка, кабинетът я прие, праща го консул в Петербург

Директорът на НСО е подал оставка, кабинетът я прие, праща го консул в Петербург

Появи се информация, че негов приемник на поста ще бъде зам.-директорът на Националната полиция Тодор Гребенаров

Директорът на Националната служба “Охрана” генерал Ангел Антонов е подал оставка снощи и тя е била приета, съобщава БНР.

Информацията бе потвърденаи опред Епицентър.бг.

Ангел Антонов заяви, че е огорчен от появилите си негативни публикации по негов адрес.

Ген.лейтенант Антонов отива консул на България в Санкт Петербург, научи Епицентър.бг.

“Много ми е обидно от обвиненията”, които ме заляха в последните месеци, сподели пред bTV ген. Ангел Антонов. На този етап той отказва друг коментар, тъй като до издаването на президентския указ продължава да оглавява НСО.

Антонов заяви, че ще изчака да приключи проверката на Военно-окръжната прокуратурата, която тече в службата, а причината за напускането му е преминаването на друга работа – дипломатическа мисия.

От Правителствена информационна служба съобщиха, че Министерският съвет е дал съгласието си генерал-лейтенант Ангел Антонов да бъде освободен от длъжността. Решението е във връзка със съгласувателно писмо от администрацията на президента, каквото е изискването на Закона за НСО.

Фаворит за приемник на ген. Антонов е зам.-директорът на Националната полиция Тодор Гребенаров.

Преди повече от седмица се появи информация за това, че генерал Антонов ще бъде сменен. Тогава той отрече това да е факт.

Тогава се твърдеше, че формално молбата му за напускане е мотивирана с преминаване на друга работа. Реалната причина обаче е прокурорска проверка за извършени от него злоупотреби. Твърди се, военно-окръжната прокуратура е започнала проверка по няколко сигнала, подадени от служители на НСО.

В сигналите се твърди, че Антонов е ловувал в ловното стопанство „Кричим“, а излетите му там са били маскирани като командировки. Имало нарушения и в автопарка – роднина на Антонов е карал автомобил, предоставен на НСО за тест драйв.

Антонов, който има дългогодишна кариера в МВР, бе назначен на поста от президента Росен Плевнелиев по предложение на правителството през 2014 г.

Пловдивски полицай с дългогодишен опит е фаворит за шефския пост в Националната служба за охрана. В най-скоро време се очаква президентът Румен Радев да назначи на отговорната длъжност зам.-директора на националната полиция Тодор Гребенаров, предаде Марица.бг.

Главен комисар Тодор Гребенаров в продължение на 9 години бе начело на “Охранителна полиция” в Пловдив, като работата му го изпращаше в най-горещите точки – протести, сблъсъци между футболни хулигани, бунтовете в Катуница. В средата на 2013 година той пое за няколко месеца ръководството на Областната дирекция на полицията. Този пост се оказа трамплин за бившия армейски офицер и скоро след това той пое ръководството на Националната полиция.

На 3 юли 2014 г. със заповед на тогавашния МВР шеф Цветлин Йовчев Тодор Гребенаров бе назначен за директор на новосъздадената Главна дирекция „Охранителна полиция“. В момента той е зам.-шеф на Националната полиция.

Подобни новини

Вашият коментар