Скоро и в Провадия. Спецпрокуратурата с мощен удар по корупцията! Полиция обкръжи Община Септември (допълнена)

Скоро и в Провадия. Спецпрокуратурата с мощен удар по корупцията! Полиция обкръжи Община Септември (допълнена)

Специализираната прокуратура провежда операция срещу корупцията по високите етажи на властта в Община Септември, научи БЛИЦ.

В момента полицията под ръководството на магистратите извършва претърсвания в кабинетите на кмета Марин Рачев и негови служители. Не са изключени и арести.

В операцията участва и Бюрото за защита на свидетили към главния прокурор Сотир Цацаров.

От м. август кметът на община Септември Марин Рачев е с повдигнато обвинение за данъчно престъпление.

Преписката е започната в Окръжната прокуратура в Пазарджик, откъдето е прехвърлена по компетентност към СГП, където има специализиран отдел за данъчни престъпления.

ПРОВАТОН разбра от свои брилянтни източници, че от началото на декември в ОП Варна е образувана преписка срещу неизвестен извършител за нецелево разходване на бюджетни средства и тежки финансови нарушения на Филчо Филев при изпълнението на скандалните довори за обществен транспорт на стойност 378 хил. лв.

Виж линка: Спецпрокуратурата погна Филев

След събиране на достатъчно доказателства следва преписката да бъде преобразувана от неизвестен извършител срещу виновно/и/ лице/а/. Очаква се да бъдат повдигнати обвинения на поне трима души сред които със сигурност ще бъдат Филчо Филев и Анатоли Атанасов.

ПРОВАТОН ще следи ситуацията.

Подобни новини

Вашият коментар