Властта изпрати жандармерия срещу протестиращи във Видин, които искат магистрала

Властта изпрати жандармерия срещу протестиращи във Видин, които искат магистрала

снимка: FrogNews
Пореден, трети протест във Видин. Хората недоволстват, защото международният път, който води и към ”Дунав мост 2” не може да поеме големия трафик и е причина за чести инциденти. Исканията на протестиращите остават – да се построи магистрала до София и тунел под прохода „Петрохан”, за да се скъси разстоянието до столицата, източник /FrogNews/.

Протестиращите заявяват, че ще спрат само, когато има пълни гаранции, че започва строеж на магистрала. Срещу тях бяха изпратени жандамеристи, но хората разкъсаха кордона и блокираха пътя.

От областната управа казаха, че протестите са незаконни. В същото време почнаха да обещават, че от София до Видин ще има ново трасе на скоростен път. Още следващия месец ще стартира процедурата по избор на изпълнител за направлението Мездра – Ботевград, а през втората половина на годината и за участъка на територията на Видинска област.

Ще започне и предпроектно проучване за тунел под „Петрохан”, съобщи БНТ.  Организаторите на протеста от Гражданско обединение „Единни за промяна” казват, че не вярват на обещания, и искат решение на Министерския съвет за незабавно стартиране на процедурите, а строителството да бъде завършено през 2021 година.

Подобни новини

Вашият коментар