Девненски младежи улавят в кадри ефектите на реалността

Девненски младежи улавят в кадри ефектите на реалността

снимки: DevnyaNews
Двама деветокласници от квартал “Повеляново” решиха да споделят хобито си с широката аудитория, за да покажат другите лица на заобикалящата ни реалност. Мартин Диянов и Нефизе Джелил имат афинитет към фотографията и наскоро създадоха фейсбук групата „Нашите фотографски умения – гр. Девня“, в която качват завладяващи художествени кадри на различна тематика. Мотото на групата е “Ефектът на реалността”, източник /DevnyaNews/.

Дори прозаичните индустриални гледки като пушещите комини от промишлената зона край Повеляново могат да изглеждат загадъчни и футуристични. Такъв момент е уловила Нефизе Джелил, която е запечатала един от комините на азотноторовия завод на фона на залеза на слънчевия диск, навяващ асоциации за ядрен апокалипсис.

Двамата съкварталци не само снимат различни обекти, но и успяват да уловят и предадат автентични емоции и моменти. Нефизе ползва професионален фотоапарат, а Мартин телефона си, с който прави много интересни и отлично издържани в композицията кадри.

Като пример могат да се посочат сюрреалистичният пейзаж от изграждащия се парк в Девня – снимка, която неотдавна Мартин бе публикувал и във фейсбук групата “Забелязано в Девня”. Изключително разтърсваща е и снимката му на бездомно мокро кученце с тъжен поглед, което е вдигнало предните си лапи – сякаш моли някой да го осинови или просто да го прегърне, за да го стопли.
Фейсбук групата на Мартин и Нефизе набира все по-голяма популярност. Тя е отворена за всички любители на художествената фотография, които свободно могат да споделят своите снимки.

Подобни новини

Вашият коментар