Агонията на блока на Проватон – втора година дела с Филев. Няма файда и да спечелят

Агонията на блока на Проватон – втора година дела с Филев. Няма файда и да спечелят

Агонията на собствениците от блока, в който се намираше бившия ресторант Проватон продължава, втора година дела се точат между тях и кмета на община Провадия. Новината е, че делата продължават. Насрочено е поредното дело между граждани и кмет на 18.03 от 14ч. във Варна. Какъвто и да е резултата, файда няма, програмата си мина и замина. На тези на които им позволиха, блоковете им даже вече са санирани.

 

No по ред Вид дело, No и година Предмет Жалбоподател, ищец Ответник Съдия – докладчик и председател на съдебния състав Насрочване на делото
531 Административно дело No 3495/2017, VI състав Други; ЗИНС – чл. 111, чл. 122 и чл. 193 СДРУЖЕНИЕ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ ГРАД ПРОВАДИЯ УЛ. ГРАФ ИГНАТИЕВ 1 КМЕТА НА ОБЩИНА ПРОВАДИЯ Докладчик:
ИВЕТА Ж. ПЕКОВА
19.3.2018 14:00

 

Съдебния спор възникна, след като на 22.03.2016 г. кмета на община Провадия Филев отказа на сдружение на собствениците  от блока, в който се намираше бившия ресторант Проватон, да бъде вписано в публичния регистър на сдруженията на собствениците в Община Провадия.

Така засегнатите провадийци заведоха дело пред Административен съд Варна. Оплакването им основно беше, че няма да могат да кандидатстват за саниране на сградата по програмата „Региони в растеж”. В жалбата си пред съда, освен чисто юридически възражения, същите излагат „че обитаемият жилищен блок се нуждае от спешен ремонт, тъй като е строен през 1968 г.- 1969 г.”.

Кметът Филчо Филев загуби делото и съдът отсъди сдружението да бъде вписано в прословутия, опасан в девствен колан, регистър.

От осъждането нямаше никаква полза, тъй като крайния срок за кандидатстване бе 31 май 2016г. Така блока, над бившия Проватон, изтърва шанса да се ремонтира по тази програма.

На всичкото отгоре, кмета, чрез нает юрист, обжалва решението на съда. Юристи на щат в общината бол, но… На кого беше нужно да се разходват средства на провадийци за осъждане на други провадийци, не стана ясно.

Една година още трябваше да почакат собствениците  от блока, за да има решение на спора между тях и кмета Филчо Филев. Ееее, такова нямаше. Във Върховен административен съд бяха насрочили делото за 06.11.2017г. По данни от съда, Върховен съд е върнал делото обратно във Варна за ново разглеждане, с конкретни указания.

Още тогава ПРОВАТОН изрази надежда да не бъде допуснато да бъде упражнен натиск от стари функционери на БСП – Провадия върху живущите в блока по повод делото.

Когато най – накрая живущите от блока, в който се намираше бившия ресторант Проватон приключат със сагата след  2-3-4 -годишни дела, файда няма да има. Срока за кандидатстване по програма за ремонтиране на блока, отдавна ще е минал и отминал, а санираните блокове ще са прерязали лентичките си и никой няма да си спомня даже за някакъв си „златен, опасан с девствен пояс” регистър.

Честито на печелившите! Явно някои се чувстват такива, завъртайки петичка

ОЧАКВАЙТЕ РЕЗУЛТАТА ОТ СПОРА В ПРОВАТОН…АКО НЯКОГА ЗАВЪРШИ

Подобни новини

Вашият коментар