Стефани с корени от с.Калоян, Вълчидолско ни представя на Олимпийските игри

Стефани с корени от с.Калоян, Вълчидолско ни представя на Олимпийските игри

Изключителна повод за гордост за с.Калоян, общ. Вълчи дол е българската участничка в XXIII-те зимни олимпийски игри в южнокорейският ПьонгЧанг – Стефани Попова. Тя участва в дисциплината биатлон за жени.

1 (3) (Small)

XXIII-те зимни олимпийски игри  се провеждат в ПьонгЧанг, Южна Корея от 9 до 25 февруари 2018г. Бюджетът на Игрите е над 2 милиарда долара.

2 (1) (Small)

Самото й участие там, само по себе си означава много.  „Разбира се и за всички нас не само като българи, но и като Калоянци” пише Деян Николов.

Стефани Попова е една от най-младите състезателки в националния отбор. Тя дебютира в него през 2009г. Най-големият успех на Стефани е 3-то място на лятното СП в смесената щафета през 2011г. Най-добрият резултат на българката в стартовете от Световната купа е 68 място в спринта в Ханти (Русия) през миналия сезон.

3 (Small)

Участник в олимпийските игри с корени от с.Калоян-първа от дясно-Стефани Попова. Правнучка на дядо Слави и баба Райка.Внучка на Димитър Славов.

Днес 14.февруари от 13:05ч. е стартът на 15 км. индивидуално в биатлона при жените. Четири са българките, които ще участват – Десислава Стоянова, Емилия Йорданова, Стефани Попова и Даниела Кадева.

4 (Small)

Село Калоян стиска палци на своето момиче и му пожелава олимпийски успех.

Само преди два дни, на 12 февруари Стефани отбеляза рождения си ден там. ПРОВАТОН й пожелава много здраве, щастие, късмет, лични и професионални успехи. ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБ, СТЕФАНИ!

Подобни новини

Вашият коментар