Филев притеснен: „Да не ме обвинят в пристрастие”. Обвиняват главния архитект. Иска да излезе сух от водата.

Филев притеснен: „Да не ме обвинят в пристрастие”. Обвиняват главния архитект. Иска да излезе сух от водата.

В бюджет за 2018г. отново гласуваха  50 000лв. за ремонт на пътя  VAR 2220 – /Разклон ІІІ – 731 – Храброво – Комарево – ІІІ – 208/ или така известния път Храброво – Комарево.

Да припомним, че през годините вече три пъти бе правен основен ремонт на пътя:

На 28.08.2017г., Филчо Филев сключва договор с фирма за извършване на основен ремонт на пътя Храброво – Комарево за близо 84 хиляди с ДДС.

С договор №66 от 24.10.2016г. е сключен между кмета на Община Провадия и друга фирма отново за основен ремонт на същия път  за сумата от 49 808, 88лв. с ДДС.

На същия път е правен основен ремонт и в края на 2014г. по договор №82 от 20.08.2014г. сключен пак с фирма „Пътища и мостове”, за сумата 50 537,52лв с ДДС.

 

Предположения какви ще бъдат оправданията, вече се дадоха в публичното пространство – да се каже на контролните органи, че пътя се „основно ремонтира” на „участъци”.  Отговорността от това, обаче щяла да легне изцяло на главния архитект, са предположенията, защото никъде в поръчките не било обявено, че ще се ремонтира пътя в определен участък от една начална точка, до друга. Все се прави основен ремонт, като се посочва целия път. Но на хартия всичко можело да се докара. Ще видим какво ще бъде обяснението, пък и да му мисли архитекта, който трябва да обяснява /или не/ „поетапното строителство”.  Няма да се чака дълго, щом Филев вече съобщи:

Филчо Филев: За пътя, съгласен съм. Да не ме обвинят в пристрастие прехвърлете средствата към Храброво-Овчага, защото знаете, че за Комарево така и така се говори. Аз казвам, че принципно съм съгласен. Идеята беше, пътят Храброво-Комарево ІІІ-208 да стане цялостно завършен. От моста до входа на населеното място има един много тежък участък и от табелата вече след Комарево до ІІІ-208 също има развален участък. Идеята беше да се завърши този път и следващата година, например да се насочат средствата за, не само Храброво-Черковна, а и Овчага-Черковна…”

Това е отговора на Филев на предложение на съветник парите да бъдат пренасочени „за основен ремонт на отсечката Храброво-Овчага-Черковна, защото ситуацията там е зле, лоша”

Иначе това е дупка на участък, който според местен жител вече е ремонтиран

1 (Small)

Дали пък не трябва да се ремонтира след ремонта J ? Очевидно основен ремонт след три основни ремонта на пътя Храброво – Комарево ще се прави!

На заседанието на общински съвет, голяма бъркотия настана, докато се обяснява  коя част на пътя ще бъде направен сега – в този 4-ти основен ремонт. Наложи се главния заместник кмет Анатоли Атанасов да дава разяснения

2 (Small)

Анатоли Атанасов: „Малко повече яснота да внеса. Пътят Храброво-Комарево, четвъртокласният път, който се води започва от третокласния път Храброво-Блъсково и завършва на третокласния път Айтос-Провадия. През самото село Комарево има една отсечка, която минава покрай канала. Тя е четвъртокласен път. Там минава и ученическият автобус, който извозва децата сутрин. Тя е най-разбита. Около триста, триста и петдесет метра трябва, за да се довърши цялата отсечка. Но пътят е четвъртокласен.”

Да се чуди редовия гражданин, като тя е най – разбита, след 4- тия основен ремонт на пътя ще останат ли по – малко разбити „отсечки” от този път. КОЙ ще го обвини Филев в пристрастия, да го направят най – накрая, ако трябва 5 – ти основен ремонт да има, ама толкоз пари и пак дупки и малко разбити отсечки, няма ли да е малко неудобно пред контролиращите?

3 (Small)

/границата до която е прясно ремонтиран пътя през последния основен ремонт/

И последно – още не им е много ясно триста или триста и петдесет метра е участъка, който „трябва, за да се довърши цялата отсечка”.

350 метра = 50 000 лева     => Стратегически ли е пътя Комарево-Храброво? С голям пътнико – поток? Колко стана дотук 200 000лв., 230 или…? Ако не бяхме го разкрили можеше да изхарчи (усвои) цял милион – за „основни ремонти”. Малко по малко като се надяваше никой да не го забележи.

Айде Храброво, Черковна, Овчага – по – нататък, ще се наложи да почакате, ако не тази година – догодина.

Още по темата може да прочетете тук: Касичка! Филев замисля ремонт след основен ремонт на пътя Храброво – Комарево. Как няма да живее в супер луксозен апартамент във Варна?

 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар