„Балкански маршрут“ ще привлича китайски туристи у нас

„Балкански маршрут“ ще привлича китайски туристи у нас

снимка: Economic.bg

За него информира министърът на туризма Николина Ангелкова

Привличането на повече посетители от далечните пазари и по-конкретно от Китай е основната причина за създаване на така наречения „Балкански маршрут“. Това информира министърът на туризма Николина Ангелкова на среща със заместник-държавния секретар на външните работи и международно сътрудничество на Италианската република Винченцо Амендола, източник /Economic.bg/.
Тя представи резултатите от първия по рода си форум „Туризъм и икономически растеж“, който се проведе преди дни в София, част от Председателството. Ангелкова допълни, че във връзка с „Балканския маршрут“ ще бъде създадена работна група от няколко държави, която да се занимава с разработването му.
Друга идея, която министърът на туризма сподели е за създаване на Софийска карта на 100-те европейски туристически обекта, която има за цел да генерира интерес на туристите към Европа и да привлече повече посетители от далечни дестинации като Китай, Япония, Индия и САЩ.
„Очакваме всички тези инициативи да допринесат за дългосрочното, устойчиво нарастване на сектора в национален план и на европейско ниво. Това е основна цел както в работата на Министерството на туризма, така и на другите правителства от ЕС“, коментира още министърът.
Двамата обсъдиха и предложението за създаване на Европейски туристически фонд, който би подпомогнал развитието на отрасъла чрез финансиране на съвместни проекти и други.

Подобни новини

Вашият коментар