Кметът на Лозница с условна присъда, предстоят предсрочни избори

Кметът на Лозница с условна присъда, предстоят предсрочни избори

снимка: Kmeta.bg

Кметът на Лозница Айхан Хашимов е осъден условно и ще трябва да се раздели предсрочно с поста си. ВКС потвърди наказанието на градоначалника, преследван от Темида за неправомерно изразходване на бюджетни средства, източник /Kmeta.bg/.

Съдебната сага срещу кмета започна през 2009 година , когато стана ясно че общинската управа в Лозница е изхарчила 662 хиляди лева от фонда за борба с бедствията за ремонт на църкви и джамии, уж повредени от буря, която според метеоролозите не се е състояла. Хашимов бе изправен на съд по три обвинения – за нарушение на бюджетния закон, за съставяне на документи с невярно съдържание и за безстопанственост. В хода на процеса две от прокурорските твърдения обаче не бяха доказани.

Без присъди завърши делото и за двамата заместници на Хашимов, които заедно с още шестима общински служители и натоварени с ремонтите предприемачи бяха дадено на съд.

Условната присъда срещу кмета на Лозница, чийто изпитателен срок ще трае три години, налага нови частични избори в малката лудогорска община. Очаква се президентът да насрочи дата за извънредния вот за избор на нов градоночалник.

Подобни новини

Вашият коментар