Русия: Братството ни с България ще устои на времето

Русия: Братството ни с България ще устои на времето

снимка: факти.бг

Духовните ни ценности подхранват нашето приятелство, заяви Лавров

Културните и духовните ценности, обединяващи Русия и България, подхранват и днес приятелските руско-български отношения. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров при откриването на изложба по повод честването на 140-ата годишнина от освобождаването на България от османско иго, предаде ТАСС.

„Убеден съм, че руско-българското братство, общото културно и духовно наследство могат да устоят на изпитанието на времето. Това е основа за развитие на двустранните връзки помежду ни, за сътрудничество във всички области – политика, икономика, туризъм, култура”, каза руският министър, източник /факти.бг/.

Лавров изтъкна „специалната роля” на руско-турската война от 1877-1878 година в историята на отношенията между Русия и България и между двата народа. „Отдаваме дължимото на българските опълченци, сражавали се рамо до рамо” с руските войски за независима България, добави той.

Посланикът на България в Русия Бойко Коцев на свой ред отбеляза „общите исторически, културни и духовни връзки” между двете страни и двата народа. Да пазим общата си история е наш дълг и първостепенна задача, подчерта той.

Подобни новини

Вашият коментар