Неизвестни поругаха паметника на Дичко Коларов в Девня

Неизвестни поругаха паметника на Дичко Коларов в Девня

снимка: Varna24.bg

Неизвестни са потрошили лицевата част на бюст-паметника на бележития девненец доц. д-р Дичко Коларов, който се намира в двора на Дневния център за хора с увреждания. Бруталният вандалски акт е извършен в почивните дни около Трети март, съобщи заместник-кметът Донка Йорданова. Това е първото посегателство над този монумент, което е и най-сериозното спрямо поругаването на другите паметници в града. От така направената дупка в лицевата част може да се предположи, че злосторниците не са малки деца и че навярно са искали да проверят дали гипсовата скулптура не е от метал, който би могъл да бъде продаден в пунктовете за скрап, източник /Varna24.bg/.

Районът на Дневния център “Доц. д-р Дичко Коларов”, включително и дворът му, е добре осветен и е поставен под денонощно видеонаблюдение. В момента специалисти от общинската администрация преглеждат записите от всички охранителни камери минута по минута.

Умоляват се гражданите, които са станали свидетели или имат оперативна информация за извършителите на вандалския акт, да сигнализират на лично съобщение във facebook профила на кмета Свилен Шитов, на заместник-кмета Донка Йорданова или на страницата Девня – древна и съвременна.

Анонимността им е гарантирана.

Подобни новини

Вашият коментар