Истинска история: Как разбрах, че съм асексуална

Истинска история: Как разбрах, че съм асексуална

Всички знаем, че силата, която движи света напред, е сексът, а малко след него са парите и властта. Откакто съществува човечеството сексът е основно оръжие на много жени да постигат целите си, а мъжете правят всичко, за да го получат. Сексът се корени в отговора на почти всеки наболял световен проблем, а от скоро онези, които не го обичат, вече все по-смело заявяват на глас, че животът може да бъде хубав и без постоянното му практикуване.

Една от тях е и 29-годишната Симон, която никога не е опитвала от плътското удоволствие и ни разкрива какво е да бъдеш асексуален в днешно време, когато сексът дебне отвсякъде: „Асексуалният човек е този, който не усеща привличане, или този, който много рядко усеща такова. А що се отнася до връзките – в миналото съм имала няколко кратки, но да имам половинка никога не ме е правело щастлива. Тези отношения просто не са за мен. В интерес на истината почти всичките ми асексуални приятели са във връзка и това не е странно, защото те имат романтични чувства, единственото което им липсва, е желанието за секс. В асексуалното общество ние се разграничаваме на хетероромантични, хоморомантични и биромантични. А някои от нас са ароматични, каквато съм и аз“.

Симон разкрива, че мъжете, с които се е срещала са приемали нейната асексуалност, но невинаги са я разбирали: „Била съм с хора, които също не са усещали липсата на секс като нещо лошо. Това не означава, че и те са били асексуални или че не са се надявали да ме променят. Отношенията ни бяха кратки именно заради нежеланието ми за физически контакт. Много дълго време мислех, че асексуалността ми е нещо, което трябва да променя, не я приемах. Днес вече осъзнавам, че съм много щастлива сама и че нежеланието ми за секс не ме прави нещастна. Не отричам, че в бъдещето е напълно възможно да открия човека за себе си, но определено физическият контакт, дори гушкането и целувките, не ми доставят удоволствие. Знам, че не са много хората като мен и че никога не мога да имам пълноценна връзкa”, източник/снимки: /woman.bg/.

Подобни новини

Вашият коментар