Освен, че си приличат по цвят, предвестниците на пролетта и българското кисело мляко си приличат по още нещо… И двете съдържат – Лактобацилус Булгарикус. Интересно, нали? Още по-интересно е, че българин създава единствения биовегански пробиотик в света! Кирил Петков заедно с екип от учени изолират най-силния щам на бактерията Лактобацилус булгарикус, и то не от кисело мляко, а от планинско кокиче.
снимка: imunobor.com
Преходът от зимата към пролетта носи рискове за здравето. По това време на годината сме най-податливи на грипове и настинки. Налага ни се да пием лекарства, които често освен лошите, унищожават и полезните бактерии. Феноменалния биовегански пробиотик, запазва полезните и унищожава само лошите.
„Първият ни голям пробив беше, когато Wall Street Journal написа статия за нас. Другата ни голяма победа беше, когато Опра реши, че сме един от 20-те нейни любими продукта. В Щатите има толкова милиони продукти. Не сме й платили, не сме имали пиар – не, просто й хареса историята, която прочете в Wall Street Journal“, споделя Кирил Петков пред NovaTV.
Уникалният българският продукт вече е хит в Щатите, Канада и голяма част от eвропейските държави, а сред доволните му потребители са Опра Уинфри и Новак Джокович.
Автор: К. Арейби
Вашият коментар