Продължава наблюдението на водоемите на територията на областта

Продължава наблюдението на водоемите на територията на областта

Продължава наблюдението на водоемите на територията на Варненска област. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от Областна администрация. През последното денонощие се отчита спад на водните нива на реките и язовирите. Според оперативните данни обстановката в областта към момента е нормална и няма сведения за аварии или проблемни места при водоемите.
По данни на Басейнова дирекция „Черноморски район“ – Варна към 09.00 часа днес яз. ,,Георги Трайков“ (Цонево) в община Дългопол е спаднал с 6 см спрямо вчера, продължава контролирано изпускане през основен изпускател – 39,4 куб. м/сек. Наличният обем е 283 230 000 куб. м, не прелива, има свободен обем. Понижение на водното ниво се наблюдава и при яз. „Елешница“, който също е на територията на община Дългопол, като продължава контролирано изпускане през основен изпускател – 4,2 куб. м/сек.
Понижението на водното ниво е с 6 см спрямо вчера, язовирът не прелива. В община Долни чифлик язовирите „Долни чифлик“, „Горен чифлик“ и „Пчелник“ не преливат, изпускат се контролируемо. Няма данни за възникнали аварийни ситуации на територията на областта. Няма постъпила информация и за повишение на нивата на реките. На дежурния телефон не са постъпвали данни за аварийни ситуации, скъсани диги или укрепителни съоръжения. Нивото на река Камчия при местност Пода в община Аврен е спаднало спрямо вчера.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА

Подобни новини

Вашият коментар