Да обзаведем правилно дома според фъншуй

Да обзаведем правилно дома според фъншуй

Ако често се питате защо не ви върви в дадена област от живота, защо не постигате професионални успехи и нямате половинка до себе си едва ли се замисляте, че причината може да е в декорацията на жилището ви. Тук са няколко съвета от източната философия фъншуй, които е добре да следвате, за да привлечете повече позитивна енергия в дома си, любов и успех в кариерата, източник: az-jenata.bg/.

Вратата на жилището

Тя трябва да е красива, масивна и да привлича вниманието както отвън, така и отвътре. Ако живеете в къща, поставете до входната врата някаква малка скулптура или фонтан. Не пропускайте да сложите и ярка светлина, която да я осветява. Добавете красиви цветя и растения както пред вратата, така и в коридора на жилището.

Цветята е добре да бъдат такива, които цъфтят целогодишно. Не поставяйте кошче за боклук, стари кашони или други предмети, които не използвате и пречат в близост до външната врата.

Кухнята

Хубаво е печката да бъде така разположена в помещението, че да имате добра видимост към изхода на кухнята. Шкафчетата, рафтовете и всякакви полици трябва да се поддържат чисти и добре подредени. Задължително трябва да имате столове за сядане, дори те да са високи като за кухненски плот.

Светлината в кухнята трябва да бъде ярка, но топла. Добре е да добавите и саксия със свежи билки или цветя. Поддържайте печката винаги чиста. Ако в кухнята си имате предмети или уреди, които не работят и не използвате, трябва да ги премахнете. Мебелите не бива да бъдат с остри и опасни ъгли.

Трапезарията

Масата в трапезарията е добре да бъде в овална или кръгла форма. Столовете край масата трябва да са еднакъв модел, да са меки и удобни. Добавете някакъв елемент от декорацията свързан с храната, например купа с пресни плодове. Трапезарията е добре да бъде на място, което разкрива приятна гледка.

Избягвайте поставянето на стъклени маси, мебели и маси с остри ъгли. Не слагайте в помещението предмети и произведения на изкуството, които напомнят агресия. Изберете помещение, в което да има пространство за масата за хранене. Не бива да се затруднява движението и хората около масата да изпитват дискомфорт.

Във всекидневната

Обзавеждането във всекидневната трябва да бъде красиво и да създава комфорт. Добре е телевизорът да бъде на такова място, че когато не го гледате, той да не попада в полезрението ви. Предметите по стената трябва да са разположени на нивото на погледа.

Не слагайте прекалено много декоративни предмети. Не претрупвайте дивана с декоративни възглавници. Премахнете неудобните мебели.

Спалнята

Леглото, на което ще спите, трябва да бъде разположено срещу вратата на спалнята. Таблата на леглото трябва да е от дърво, масивен, топъл на докосване материал или кожа. Специалистите съветват всяка година да купувате по един нов комплект спално бельо, за да се поддържа положителната енергия в помещението.

Добавете предмети, които напомнят романтика. Това може да е произведение на изкуството показващо двама влюбени, ароматни свещи. За декора използвайте топли цветове, както и розово и червено, за да запазите романтиката.

Всякаква техника в спалнята е добре да бъде скрита в шкаф или изобщо да не присъства. От двете страни на леглото трябва да може да се минава свободно без затруднение.

Баня и тоалетна

Създайте красива, вдъхновяваща и приятна обстановка. Декорирайте банята си с красиви аксесоари, огледало на вратата на банята. Поставете свежи цветя или стрък бамбук, ароматни свещи, сапуни. Не забравяйте да държите капака на тоалетната чиния винаги затворен, когато не я ползвате. Не задържайте козметика или празни опаковки от нея в банята и тоалетната. Ако пространството е твърде малко, поставете повече огледала, за да го разширите визуално.

Цветовете в дома

Червеният цвят носи радост и енергия на дома. Повишава сексуалното желание, носи късмет и щастие. Декорирайте с този цвят заедно с други красиви цветове и елементи в кухнята, детската стая и всекидневната.

Жълт цвят

Това е цветът на слънчевата светлина, весел и ободряващ. Той създава приятна обстановка и уют и е подходящ за детската стая, всекидневната, кухнята или работния кабинет.

Син цвят

Синьото има безкрайно много нюанси. Него декорирайте в източната част на дома за здраве, югоизточната част за пари, в северната част за успех в кариерата. Декорирайте със синьо в спалнята, работния кабинет и детската стая.

Оранжево

Ако червеното ви се струва твърде интензивен и крещящ цвят, заменете го с оранжево. Оранжевото е цвят на позитивната енергия, приятелството и уюта. Декорирайте в южната част на дома с него за любов и сплотено семейство, югозападната част за любов и брак и в североизточната част за духовен растеж и самоусъвършенстване.

Лилаво

Внесете този цвят в дома си чрез меки възглавници, произведения на изкуството. Подходящ е в по-светли нюанси и за помещения, в които релаксирате. Не забравяйте да поставите в дома си и лилавия камък на успеха и щастието аметист.

Розово

Това е цвят на любовта и с него може да декорирате навсякъде, особено в спалнята. Комбинирайте го със зелено за положителна вибрация и енергия. Ако търсите любовта или сте я намерили поставете в дома си и розов кварц.

Сив цвят

Използвайте сивото в северната част на дома за креативност, в североизточната част за успех в кариерата.

Черен цвят

Цвят, който добавя дълбочина и е свързван със стабилността. За успех в кариерата го поставете в северната част на дома си. Добавете черно като декорирате с черни рамки за снимки, черни мебели.

Бяло

Този цвят носи чистота, невинност и удовлетворение. Поставете го в банята или на място, което е предназначено за медитация и отдих.

Кафяво

Този цвят подхранва положителната енергия. Изберете мебели, които да са от кафяво дърво в естествен топъл цвят. Подходящ е за кухнята, банята или спалнята. Поставете го в южната част за успех, в югоизточната за пари и в източната за здраве.

Подобни новини

1 Comment

  1. Банко Пиронков, консултант по Фън Шуй
    20.03.2018 at 18:16 Отговори

    Фън Шуй всъщност не трябва да се бърка с интериорен дизайн.
    Частта с цветовете не е от Фън Шуй.

Вашият коментар