РЕМОНТЪТ НА АСПАРУХОВ МОСТ СЕ ОТЛАГА ЗА СЕПТЕМВРИ

РЕМОНТЪТ НА АСПАРУХОВ МОСТ СЕ ОТЛАГА ЗА СЕПТЕМВРИ

снимка: БНР

Ремонтът на Аспарухов мост ще стартира през септември, а не през април, както обяви при визитата си във Варна регионалният министър Николай Нанков. Това каза днес кметът на морската столица Иван Портних по време на заседанието на местния парламент, източник: budnavarna.bg/.

„Ремонтът е абсолютно наложителен, това е и желанието на голяма част от нашите съграждани. Съоръжението не е общинско, поддържа се от АПИ и има готовност за незабавно започване на ремонта на шесто мостово съоръжение, това е едно от най-старите съоръжения, които са в най-лошо техническо състояние. Има готовност и за продължаване цялостно ремонта по останалата част на моста.

В условията на един затруднен трафик обаче в момента се счете, че не е най-целесъобразно това да започне сега, тъй като направихме анализ на място че изграждането на бул. „Левски“ ще преразпредели във висока степен потоците от автомобили. Ще преразпредели и трафика в града и в този смисъл стартира сега само аварийно закърпване на дупките по моста, за да може през летния сезон съоръжението да е в относително добро състояние.

Същинските ремонтни дейности ще започнат на есен, за да не създаваме напрежение излишно в трафика. Още повече, че в район Аспарухово извършваме мащабна рехабилитация в основните пътни артерии като булевардите „Първи май“ и „Мара Тасева“. Разширението е факт, готови сме със стартиране на ремонт на бул. „Народни будители“, с което инфраструктурата в квартала ще добие един изключително добър вид. Също така обаче преценихме, че ремонтът на бул. „Народни будители“ също е по-целесъобразно да започне през септември, за да минимизираме проблемите с трафика“, каза кметът.

Подобни новини

Вашият коментар