Флойд Мейуедър ще кандидатства за ММА лиценз

Флойд Мейуедър ще кандидатства за ММА лиценз

снимка: gong.bg/

Флойд Мейуедър-младши (50-0, 27 КО) и неговата потенциална авантюра в света на смесените бойни изкуства тепърва предстои. Американецът е много активен в социалните мрежи през последните няколко седмици, като публикува снимки и видеоклипове, в които показва своето желание да се пробва в клетката на UFC.

Сега обаче Мейуедър стигна дори по-далеч, след като заяви, че планира да подаде нужните документи, за да получи лиценз за смесените бойни изкуства и е много вероятно той да преследва този лиценз в Невада.

“Всичко отнема време. В крайна сметка ще кандидатстваме за лиценз и се надяваме, че ще можем да се бием в скоро време”, заяви Мейуедър, източник: sportal.bg/.

41-годишният Мейуедър така и не разкри времева рамка за това кога ще кандидатства за своя лиценз в смесените бойни изкуства и кога планира да започне тренировки с шампиона на UFC в полусредна категория Тайрън Уудли, но пък през миналата седмица заяви, че обучението му ще започне скоро.

“Дори и да отнеме от 6 до 8 месеца – всичко, което е необходимо ще се направи. Може да сте сигурни, че ще се подготвя максимално добре”, заяви легендарния боксьор.

Мейуедър направи още едно интересно изявление, в което твърди, че борбата му в свободна схватка никак не е за подценяване, но се нуждае от повечко работа, когато нещата опрат до ударите с крак.

“Мога да се боря. Моята борба не е толкова лоша. Ако я оценявам от 1 до 10, вероятно е 7. И смятам, че мога да я издигна до 9, ако работя доста. Разбира се, играта ми с ръце от 1 до 10 е поне 100. Играта ми с крака от 1 до 10 я оценявам на 4”, заяви уверено непобедения боксьор.

Флойд Мейуедър обяви оттеглянето си от света на бокса, след като спря суперзвездата на UFC Конър Макгрегър в 10-ия рунд на боксовата им среща миналия август в “Ти-Мобайл Арена” в Лас Вегас. Това беше първият двубой на Мейуедър за последните две години, докато за Макгрегър това беше дебютна среща в света на бокса.

Подобни новини

Вашият коментар