ДИМИТЪР ДИМИТРОВ: ДА ПОКАЖЕМ НА СТАТУКВОТО, ЧЕ ПРОВАДИЯ МОЖЕ ДА ИМА ЕФЕКТИВНО УПРАВЛЕНИЕ

ДИМИТЪР ДИМИТРОВ: ДА ПОКАЖЕМ НА СТАТУКВОТО, ЧЕ ПРОВАДИЯ МОЖЕ ДА ИМА ЕФЕКТИВНО УПРАВЛЕНИЕ

ПРОВАТОН: Г-н Димитров, правили сме не едно интервю с Вас, кажете как виждате сегашното развитие на град Провадия и общината?

Димитров: Градът не върви. Няма такова развитие, което да се очаква от втората по големина община във Варненска област през 2018г. При все, че се усвояват в цяла България европейски средства. За разлика от община Провадия, има общини които изцяло и за всичко се възползват от тези допълнителни пари. А кмета на Провадия от трибуната на Парламента го коментират как е злоупотребявал с държавни бюджетни средства за обществен транспорт, как не е извършил контрол и е отпускал парите предварително, без да им иска отчет в някои случаи, как са изписвали част от парите за т.нар. мъртви души – няма такива хора с такива ЕГН – та на територията на общината, как това е установено от държавна агенция и потвърдено от българския съд. Още по тежкото – първо провадийския кмет се прочу в цяла България, че неправомерно е източвал бюджета на Държавата за карти на деца. Аз незнам дали има други такива кметове. С това се споменава Провадия как, комуниста Филчо Филев посегна към провадийските деца. Прави са от ГЕРБ, като питат това вид фиксация върху децата ли е, та чак съратниците на Филев в парламента дават официален отговор, в следния смисъл „Ако го е свършил това, ще си понесе отговорността.”. Перифразирам думите, всички гледаме телевизия, какво още им липсваше, че са го направили това. След проверките от АДФИ Филчо изцяло си промени визията, брадяса, хората не могат да го познаят, постоянно е умислен, идва на работа (от Варна) в 10ч. И си тръгва в 12ч. (за Варна). Питат се какво става, вярно ли е че като му звъннат от високо равнище му излизат стресници. Вместо да управлява града, част от съзнанието му е ангажирано с това как да оправят документите с обществения транспорт, как да се защитават по делата, как да обяснят на майките на децата, на които са им правили карти… Филев спъва града, Такъв вид комунистически кметове са демоде вече, незнам защо го бавят провадийци още. Но имам информация, че това протакане на съдебните дела, може да доведе (и най – вероятно е така) до отмяна на административните актове, за да му бъде потърсена наказателна отговорност в наказателно дело срещу Филчо, каквато възможност има само Специализираната прокуратура, защото за едно деяние не може да има две наказания.

ПРОВАТОН: Прекъсваме Ви тук, всички национални телевизии дни наред излъчваха т.нар. Филчогейт. Обаче кажете, ако Филев „хвръкне”, най – грубо казано, как би се възприело някой от заместниците му да го замести?

Димитров: Филчо с двамата си заместници си е лика-прилика, сигурно затова ги е избрал. Анатоли от едно човече със синя престилка на асвалтова база по пътя за Бозвелийско, го направихме заместник кмет. Ако не се беше подвел по Филчо имаше много потенциал в него, можеше с високо вдигнато чело и кмет да стане. Но той избра да слугинува на Филчо, той го бил хванал за ръката, той го бил направил човек. Забрави как го взимах с кола по престилка, да го развеждам напред назад, да го представям и накрая си обличаше престилката пак да го върна. Направих го човек, сега стана големия заместник кмет. Явно винаги е бил с мишо сърце. А защо забрави, кой направи Филчо кмет. Та сложиха кръста и на Марин Георгиев и на Иво Сеферов. Нас ни остави, но като стъпиха на краката си, сякаш нарочно натириха старите партийци (които го направиха човек) в един ъгъл. Другия – Мухамедин…Кой е Мухамедин, че за да е заместник кмет на община Провадия? Филчо го взе от ДПС, скара го с ДПС, изкара го от ДПС, накара го да се вижда с лидерите на ДОСТ. Контролира го. Контролира и 350 – 380 наши съграждани от турски етнически произход. Мухамедин на два пъти се е срещал с лидери на ДОСТ, за това ли да говорим. За това, че по протокол е трябвало да посреща жената на Ердоган миналата седмица (пак определен от Филчо). Добре, че съпругата на Ердоган не дойде на посещение в България, защото повечето щяха да са втрещени от този „посрещач”. Филчо го толерира, защото преследва своята цел. Даже наблюдавайки отстрани, по поведението на Мухамедин, човек остава с впечатление, че самия Мухамедин е в съзнание на това, че сам не вярва как се е добрал до този пост.

IMG_2385

ПРОВАТОН: Как виждате развръзката тогава?

Димитров: Ние се занимаваме с политика. Аз съм консултант на Консервативния патриотичен блок за областта и съм председател на сдружение Проватон. Също така съм от голямото семейство на ГС „Българо – Руско сътрудничество и политики“ (БРСП). Като такъв искам да поканя на кастинг за млади политици всички инициативни хора от Провадия и областта, които имат свое виждане във всяко едно направление от обществения живот на Провадия. След този т.нар. кастинг ще излъчим една гражданска листа на сдружение Проватон на следващите местни избори. Целта от сега можем да кажем, че ще е да се покаже на статуквото, че Провадия може да има ефективно управление.

ПРОВАТОН: По-рано споменахте, че сте консултант към „Консервативен патриотичен блок”, това партия ли е? Какви са възгледите?

Димитров: Това не е партия. Това са сбор от граждански сдружения от патриотично настроени хора, които проповядват и уважават националните ценности и традиции. Ние не искаме домат от Европа. Искаме да сеем нашия розов домат и той да бъде конкурентен на европейския. Т.е. ние се борим нашето си традиционно българското да не бъде заглушавано, подтискано или изхвърляно чрез лостовете на пазарната икономика от нашия си български стандарт, а напротив да бъде подпомагано и толерирано. Да бъде запазена родовата памет, децата ни да я познават, такава каквато нашите бащи са носели и завещали. В крайна сметка най – важното е да запазим границите си. И в прекия, и в преносния смисъл. Да не допуснем да се обезличим сред нашите европейски партньори, запазвайки особеностите и традициите на българския дух. Но още по – важното е да не допуснем в нашето ежедневие бежанците. 4 милиона бежанци чакат в Турция, 12 милиона в Африка. Ние трябва да се държим сплотено, защото в противен случай първо ще минат през домовете ни, през жените ни и ще заминат за Европа. Лично аз няма да ги допусна в Провадия. Ако трябва ще купя булдозер и ще ги изрина с този булдозер, но съм категоричен, че няма да допусна талибани и джихадисти да нарушат спокойствието на община Провадия.

IMG_2384

ПРОВАТОН: Много сте категоричен. Това ли е формулата за Провадия – спокойствие и нови политици?

Димитров: Категоричен съм за бежанците, тъй като града ни не е в цветущо положение. Пробема за бежанците е поставен на международно равнище. Ако тази вълна от бежанци бъде отприщена, финансово и управленчески нестабилните общини в България може да бъдат поблазнени да приемат тези хора, сред които има и джихадисти. Казвам поблазнени, заради материалните и парични стимули, които отсега се знае, че ще се дават. Затова за мен е важно да запазим спокойствието в Провадия и региона. Защото аз знам какво правя, като член на големия Консервативен блок, от който имаме позиции, и работим успешно с много общини. Затова и мога да говоря за Минерални бани в Провадия, особено след съгласието на Министър Лиляна Павлова и ако опитаме да реализираме идеята за възстановяването, съм сигурен, че ще се случи, но града ни няма кмет. Първо града трябва да успее да запази нивото си дотогава докато не дойде на власт стабилен кмет, и след това ще мислим за подем. Подема на града може да се осъществи чрез реализация на идеята за Минерални бани, в съчетание с развитието на многото други туристически обекти, които имаме и са в застой сега. Разговарям с много хора, от различни групи. Да бъдат възстановени Минерални бани Провадия вълнува всички провадийци – бедни, богати, начетени, необразовани, хора от различни етнически групи, никой не прави изключение. Отвратително е нежеланието на сегашния кмет, което той демонстрира по тази тема. Заставам зад всеки един от тези 3719 души, които отидоха до урните да изразят мнение за Минералните бани, имайки предвид , че има поне още 1500 души, които бяха спрени от тримата най –близки кмета на Филчо – Живко (Бозвелийско), Антон (Блъсково) и Мухамедин Суфиян!?!?. Това подозирам, че има своята предистория и причина, която той си следва и до днес. ПРОВАТОН е точното място да се кажат фактите едно към едно, затова провеждаме задълбочено разследване, събираме документи и ще ги изнесем като сме готови. В личен план заставам зад каузата на провадийци за възстановяване на Минерални бани Провадия и я приемам като лична кауза. Това аз виждам, като формула за община Провадия – спокойствие, ново, далновидно управление от нови лица и оттам подем нагоре.

Подобни новини

Вашият коментар