Волен Сидеров: Борисов има златен шанс да е мост между Русия и Запада

Волен Сидеров: Борисов има златен шанс да е мост между Русия и Запада

снимка: rns.bg/

Решението на премиера Борисов да не гоним руски дипломати беше правилно. България не е нито Великобритания, нито Германия. Усложнени отношения с Русия биха ни се отразили трудно.
Това заяви в „Денят започва” на БНТ лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

„Ние имаме златен шанс в момента. Борисов като европейския лидер може да бъде мост между Москва и Брюксел. Такъв ход от страна на България е логичен. Въпреки представянето напрежение между Запада и Русия, има желание за нормализиране на отношенията, източник: epicenter.bg/.

„България в лицето на премиера Борисов има този шанс, докато сме председатели на Европа, да направи домакинство, при което Туск, Таяни и Путин да се срещнат на българска територия. Това е възможно и смятам, че е очаквано от европейските лидери. Борисов натрупа опит и показа, че я умее тази дипломация. И това е следващата логична стъпка”, поясни Сидеров.

Според него „безспорно решението да не се експулсират дипломати е в наш интерес. Това щеше да усложни отношенията, да попречи на икономически и енергийни проекти, по които се работи. Германия вече интензивно работи по Северен поток- 2”, заяви лидерът на „Атака”.

„Не може да има спор дали решението е добро или лошо. Безспорно е добро това, което се случи. Сигурно нямаше да бъде същото, ако коалицията беше ГЕРБ-реформатори, а не ГЕРБ-патриоти. Нашето присъствие в коалиция има благотворното влияние да дава правилната посока”, заяви Сидеров.

Според него „малко непрофесионално беше направена тази история със Скрипал.”

Подобни новини

Вашият коментар