Волен Сидеров: Борисов има златен шанс да е мост между Русия и Запада

1-40

снимка: rns.bg/

Решението на премиера Борисов да не гоним руски дипломати беше правилно. България не е нито Великобритания, нито Германия. Усложнени отношения с Русия биха ни се отразили трудно.
Това заяви в „Денят започва” на БНТ лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

„Ние имаме златен шанс в момента. Борисов като европейския лидер може да бъде мост между Москва и Брюксел. Такъв ход от страна на България е логичен. Въпреки представянето напрежение между Запада и Русия, има желание за нормализиране на отношенията, източник: epicenter.bg/.

„България в лицето на премиера Борисов има този шанс, докато сме председатели на Европа, да направи домакинство, при което Туск, Таяни и Путин да се срещнат на българска територия. Това е възможно и смятам, че е очаквано от европейските лидери. Борисов натрупа опит и показа, че я умее тази дипломация. И това е следващата логична стъпка”, поясни Сидеров.

Според него „безспорно решението да не се експулсират дипломати е в наш интерес. Това щеше да усложни отношенията, да попречи на икономически и енергийни проекти, по които се работи. Германия вече интензивно работи по Северен поток- 2”, заяви лидерът на „Атака”.

„Не може да има спор дали решението е добро или лошо. Безспорно е добро това, което се случи. Сигурно нямаше да бъде същото, ако коалицията беше ГЕРБ-реформатори, а не ГЕРБ-патриоти. Нашето присъствие в коалиция има благотворното влияние да дава правилната посока”, заяви Сидеров.

Според него „малко непрофесионално беше направена тази история със Скрипал.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *