Съществува ли истинска любов сред тийнейджърите?

Съществува ли истинска любов сред тийнейджърите?

Замисляли ли сте се някога дали съществува истинска любов сред тийнейджърите? Дали те обичат така, както обича човек на 25-годишна възраст?

Някои хора застават зад тезата, че истинската любов съществува, без значение на колко години е човек. Тук фактор е не възрастта, а шансът да намериш човек, когото може да обикнеш истински. Но наистина е трудно един тийнейджър да опознае истинската любов в юношеска възраст. Младежите все още не са се научили да бъдат честни един с друг и да решават проблемите си на време. Това често води до край на взаимоотношенията, източник: teenproblem.net/.

При младежите има тенденция девойките и момчетата да не се интересуват от сериозни взаимоотношения. Особено момчетата. Те предпочитат полигамни интимни отношения, несериозни връзки и нямат желание да се обвързват с някое момиче, което постоянно ще им иска сметка къде и с кого са били. Девойките четат доста списания, където дават съвети да се правят на недостъпни, а това изнервя момчетата, вместо да ги заинтригува, и така те обръщат внимание на някое момиче, което не се държи по този начин. Тийнейджърките си падат по лоши момчета. Те се интересуват от даден младеж, но не защото имат чувства към него, а просто защото има лоша репутация и високо самочувствие. В крайна сметка те остават разочаровани от обекта на своите чувства и не са имали шанса да разберат какво е да обичаш и да бъдеш обичан. Подрастващите си мислят, че обичат, но всъщност не изпитват чак толкова силни чувства. Но понеже нямат база за сравнение, те не осъзнават, че заблуждават себе си и околните, че обичат гаджето си. Няколко години по-късно, когато съзреят, те разбират, че когато са били на 15-17 години не са обичали човека до себе си, просто са били привлечени от външния му вид и от характера му.

 Разбира се, че всяко правило си има своите изключения, въпреки че тук нещата седят малко по-различно. Да, има двойки, които вече са възрастни и са заедно от тийнейджърските си години. Да, те се обичат, но кога всъщност наистина са започнали да изпитват любов един към друг? Определено не е било, докато са били подрастващи. Те са се запознали като малки, били са заедно няколко години и чак тогава техният интерес се е превърнал в истинска любов.

Момчета и момичета, запомнете, че краят на една връзка не означава край на живота. Всичко се преживява, времето е много добър приятел в това отношение. Доверете му се. Понякога си мислите, че той/тя е любовта на живота ви и няколко години по-късно разбирате, че сте се самозалъгвали. Често Господ прави това, което е най-добро за нас, просто ни е нужно време, за да разберем защо са били такива плановете му. Тийнейджърите имат лабилна психика и често реагират пресилено на нещата, които им се случват. Не се поддавайте на емоциите. Седнете и помислете на спокойствие какви са взаимоотношенията ви с вашето гадже, има ли смисъл да сте заедно, щастливи ли сте, наистина ли го обичате или просто мислите така и т.н.?

Подобни новини

Вашият коментар