Жителите на село Сладка вода искат ремонт на пътя до селото. Кмета обещал

Жителите на село Сладка вода искат ремонт на пътя до селото. Кмета обещал

Жителите на село Сладка вода, Община Дългопол, недоволстват заради лошия път до домовете им. Всеки ден те минават по трасе, което е осеяно с огромни дупки и с буци пръст, оставени от камионите, които се извозват дървесина от близката гора, източник: bnt.bg/.

За да преминеш по 6-километровия път, който води към Сладка вода, са необходими специални шофьорски умения. Жителите на селото казват, че са разбили колите си, минавайки през огромните дупки.

Койно Койнов – жител на село Сладка вода: “Всички тези щети са нанесени на пътя основно от камионите, които извозват дърва, и всъщност са причинени от фирмите за дърводобив, които работят ежедневно, понякога и нощем, дори изнасят големи количества дървесина от гората.”

От Община Дългопол заявиха, че не може да заделят 1 милион лева за ремонт на пътя, тъй като в селото живеят само 12 души. С проблема са добре запознати всички институции.

Злати Златев – председател на Общинския съвет в Дългопол: “Това е едно малко китно, хубаво, туристическо селище, в което има 5 семейни хотела. Човек като мине веднъж се чуди дали да стъпи изобщо там заради пътя.”

След като преди ден хората от Сладка вода излязоха на протест и блокираха пътя, днес спешно беше свикана среща с всички засегнати страни.

Злати Златев: Държавно горско стопанство – Цонево: “Още днес започват да мислят за обходен маршрут и заедно с наш представител, с представител на хората от Сладка вода да видят възможно ли е да се избегне преминаването на тежката техника през селото.”

Освен това от Общината увериха жителите на Сладка вода, че камиони над 20 тона повече няма да минават по този път.

Койно Койнов: “Най-важното беше да спрат прицепите, които са с много голямо натоварване и нанасят най-големите щети на асфалта на пътя.”

Община Дългопол ще задели собствени средства и на есен дупките по пътя за Сладка вода ще бъдат закърпени. А до месец ще започне отводняване и почистване на канавките.

Подобни новини

Вашият коментар