Жителите на село Сладка вода искат ремонт на пътя до селото. Кмета обещал

original_villages_1495_8

Жителите на село Сладка вода, Община Дългопол, недоволстват заради лошия път до домовете им. Всеки ден те минават по трасе, което е осеяно с огромни дупки и с буци пръст, оставени от камионите, които се извозват дървесина от близката гора, източник: bnt.bg/.

За да преминеш по 6-километровия път, който води към Сладка вода, са необходими специални шофьорски умения. Жителите на селото казват, че са разбили колите си, минавайки през огромните дупки.

Койно Койнов – жител на село Сладка вода: “Всички тези щети са нанесени на пътя основно от камионите, които извозват дърва, и всъщност са причинени от фирмите за дърводобив, които работят ежедневно, понякога и нощем, дори изнасят големи количества дървесина от гората.”

От Община Дългопол заявиха, че не може да заделят 1 милион лева за ремонт на пътя, тъй като в селото живеят само 12 души. С проблема са добре запознати всички институции.

Злати Златев – председател на Общинския съвет в Дългопол: “Това е едно малко китно, хубаво, туристическо селище, в което има 5 семейни хотела. Човек като мине веднъж се чуди дали да стъпи изобщо там заради пътя.”

След като преди ден хората от Сладка вода излязоха на протест и блокираха пътя, днес спешно беше свикана среща с всички засегнати страни.

Злати Златев: Държавно горско стопанство – Цонево: “Още днес започват да мислят за обходен маршрут и заедно с наш представител, с представител на хората от Сладка вода да видят възможно ли е да се избегне преминаването на тежката техника през селото.”

Освен това от Общината увериха жителите на Сладка вода, че камиони над 20 тона повече няма да минават по този път.

Койно Койнов: “Най-важното беше да спрат прицепите, които са с много голямо натоварване и нанасят най-големите щети на асфалта на пътя.”

Община Дългопол ще задели собствени средства и на есен дупките по пътя за Сладка вода ще бъдат закърпени. А до месец ще започне отводняване и почистване на канавките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *