Славин Славчев пред Проватон:” Роден съм в Провадия и винаги ще нося особен сантимент към този град и хората в него”

Славин Славчев пред Проватон:” Роден съм в Провадия и винаги ще нося особен сантимент към този град и хората в него”

Проватон: Здравей, Славин! Преди да започнем с въпросите, искаме да ти благодарим, че се съгласи на Проватон да влезе в твоя свят! Знаем, че ежедневието ти е много натоварено и оценяваме времето, което ни отделяш.

Славин: Аз благодаря за интервюто! Роден съм в Провадия и винаги ще нося особен сантимент към този град и хората в него! 🙂

Проватон: Нека започнем от началото. Как реши да се занимаваш с музика и защо точно такава, а именно Рок?

Славин: Историята е дълга, но музиката навлезе осезаемо в живота ми много рано. Родителите ми са големи меломани. Баща ми е рокаджия и откакто се помня ми пуска любимите си групи и изпълнители от 70-те и 80-те години. По нататък през детството си преминах и през други стилове, но рокът се върна отново в гимназията, когато с мой съсед създадохме първата си група. После бях част от още няколко формации през студентските си години, докато не се появи “X Factor” и по естествен път музиката се превърна в професия.

Проватон: Музиката те доведе до Х-фактор и съответно до победата. Ако трябва да сравниш живота си преди и след, така да го кажем, какви са разликите днес? Какви бяха очакванията ти и оправдаха ли се, след шоуто?

Славин: Всичко, което ми се случи по време на шоуто и след това ми помогна да порастна в много отношения. Срещнах хора и попаднах в ситуации, които ме научиха на професионализъм и на всякакви други уроци. Дойде и популярността, заедно с два пъти повече отговорност. Решението ми да се явя на кастинг беше изключително спонтанно и не мога да кажа, че съм имал някакви очаквания. Знам само, че не съжалявам за случилото се.

Проватон: Julian’s Laughter? Разкажи ни малко повече.

Славин: Julian’s Laughter е най-новия проект, в който участвам, и в който най-много откривам себе си измежду всички досега. С двама от членовете на групата свирихме заедно преди години и миналата есен решихме да започнем отначало и да дадем живот на всичката музика, която бяхме съзали заедно.

Проватон: “LOST” безспорно върна вярата в БГ Рок-а. Подготвяте ли нещо ново?

Резултат с изображение за славин славчев LOST
Славин: Докато отговарям на въпроса ти, едни прекрасни момчета работят по завършването на клипа към втория ни сингъл, който се казва “Smile” и ще излезе на 15-ти април. Междувременно текат репетиции и записи на останалите песни от албума, който сме си поставили за цел да завършим възможно най-скоро и да споделим с всички, които харесват музиката ни. Както сигурно се досещаш, нямаме търпение! 🙂

Проватон: Участваш в “Като две капки вода”. Поздравления за невероятното представяне. Трудно ли ти е да се превъплащаш в някой друг? За нас всичко изглежда много лесно, защото ти го представяш така. Правиш нещата с лекота. Но как е през твоя поглед?

Славин: Благодаря! Трудно ми е да изграждам образи и да имитирам други хора, понеже никога досега не съм опитвал да го правя съзнателно и в такива детайли. Освен всичко, има и много силен актьорски момент, който не е силна моя страна. Уча се. Или поне опитвам. Въпреки тези подробности, на мен ми е много интересно да бъда въвлечен във всичко това и съм щастлив, че ме поканиха. Страхотно преживяване, от което всеки може да вземе своето и да научи нещо за другите и за себе си. Да надгради качествата си на артист.

Проватон: До момента кой образ ти беше най-труден за изпълнение и защо?

Славин: Може би Michael Jackson. Никога не бях комбинирал танци с пеене и изобщо всеки един елемент от образа беше предизвикателство.

 

Image may contain: 1 person, standing

Проватон: А най-лесният? Този, който се доближава най-много до теб.

Славин: Не мога да определя нито един от образите си като най-лесен. Просто всеки път е различно и особеностите, както и препядствията са други. Досега може би най-близък почувствах Freddie. Най-лесно беше и на гримьорте да ме направят да приличам на него. 🙂

Резултат с изображение за Славин Славчев като Майкъл Джексън

Проватон: Следващият образ, който трябва да “изиграеш” – AC/DC? Сигурно това те радва? Как върви подготовката?

Славин: Радва ме, защото харесвам музиката, което обаче в никакъв случай не означава, че да наподобиш Brian Johnson е лесно. И друг път съм изпълнявал песни на AC/DC, но никога не съм опитвал да имитирам пеенето, а съм пял като себе си. Репетициите досега дават надежда, но имам още много работа.

Проватон: Кой изпълнител искаш да ти се падне?

Славин: Не знам. Може би тези, които бих искал да ми се паднат, не са достатъчно популярни, за да представляват интерес на широката публика, но със сигурност ще ми е интересно да ми се падат образи, с които нямаме нищо общо.

Проватон: Ние от Проватон ти пожелаваме успех за напред! За нас беше истинско удоволствие да си поговорим с теб и изключително много ти благодарим за времето, което ни отдели, за искрени отговори! До скоро!

Славин: Удоволствието беше изцяло мое! Успех и на вас! 🙂

YouTube: Славин като Freddie Mercury

Подобни новини

Вашият коментар