МВР с официална информация за опожареното пазарче в Девня (обновена)

МВР с официална информация за опожареното пазарче в Девня (обновена)

снимка: devnyanews.blogspot.bg/

 25 кв. м. покривна конструкция е унищожена, а 7 метални маси са обгорени при пожара на пазарчето в кв. “Девня-2”, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Варна. Сигнал за инцидента е получен в 22:50 часа на 5 април, четвъртък. Пламъците са изпепелили кашони и пластмасови касети. Няма пострадали хора. Причината за инцидента се изяснява, пишат от полицията.

Както “Девня нюз” първи съобщи, най-вероятната причина за произшествието е умишлен палеж. Познати на наемателката на масите предположиха, че пожарът е поръчан от бизнес конкуренти, източник: devnyanews.blogspot.bg/.

Всяка година по Великден развъртяната търговка Милена правела луди пари от продажбата на пакетирани козунаци. “Тя е наследница на първия частен предприемач в квартала. Работи като вол – от рано сутрин до късно вечер. Складчето ѝ се намира точно до пазарчето. Добре, че не са го запалили и него”, коментираха девненци. “Срещу Разпети петък, когато продажбата на козунаци е в разгара си, сергиите са опожарени, за да вържат ръцете на Милена, а клиентите да се насочат към друг търговски обект”, подозират познати на бизнесдамата.

“Девня нюз” днес се свърза с Милена, която бе лаконична и не пожела да направим репортаж с нейно участие. Тя обаче сподели, че причината за палежа едва ли са точно козунаците. “Не искам да обвинявам никого. Нека всички да са живи и здрави. Мен един пожар не може да ме събори. Надявам се, че полицията ще си свърши работата”, коментира бизнесдамата, която по принцип върти търговия с плодове и зеленчуци.

Не всички девненци споделят версията за наказателна акция. Според някои граждани пазарчето е опожарено “за кеф” от вандали. Ето какво коментира Александра Александрова във фейсбук страницата “Девня – древна и съвременна” по повод хипотезата, че палежът е поръчан от конкурент в търговията с козунаци:

“Така единствената реална конкуренция относно козунаците е пекарна Тео. Но познавайки момчето, той никога не би паднал толкова ниско. Тази теория отпада. Лятото пред мен един търговец на дини заплаши брата на Милена, че ще ги запали, но и тази теория отпада, защото човек като е ядосан, казва много, но после размисля… Всъщност, ако е той, няма логика да запали сергиите, а не склада. Според мен това деяние е извършено от непълнолетни лица, употребили алкохол и наркотични вещества. Просто така, за кеф…”, гласи коментарът на г-жа Александрова.

Подобни новини

Вашият коментар