Пролет върху клепачите: смело и със замах

Пролет върху клепачите: смело и със замах

снимка: cosmopolitan.bg/

Не съществува правилен или грешен начин за гримиране, стига накрая да стигнеш до резултат, който харесваш.

Ако отдавна искаш да пробваш нова техника или нетипичен за теб начин за гримиране на очите със сенки, подбрала съм за теб списък с идеи и трикове, които „молят“ да бъдат изпробвани. Не чакай дълго, опитай още днес!

1. Само един цвят върху целия клепач

Ако предпочиташ прахообразни сенки, вземи пухкава четка за преливане (със заоблена глава) и я топни в предпочитания от теб цвят. Дръж четката чак към края на дръжката, защото колкото по-далеч от косъмчетата й са пръстите ти, толкова по-равномерно ще се разпръснат сенките. Накрая мини с четката по цялата повърхност на клепача – движението трябва да наподобява това на чистачка на кола. Можеш да повториш всички стъпки, докато не постигнеш желания интензитет на цвета.

2. Комбиниране на два цвята

Считай тази техника за ъпгрейд на първата. За да се получи ефектно, съветвам те да използваш две различни текстури на сенките – матова и блестяща, както е постъпила Кайли Дженър (на снимката).

За своята визия, тя е използвала матови сенки в розово и други в златист металик (хитро, защото допълнително просветляват околоочната зона). Първо, нанеси розовото с четката за преливане върху горната част на клепача, чак до сгъвката му. Особено внимание обърни на външните ъгли. След това използвай показалеца си, за да нанесеш златните сенки в ъглите. Накрая отново използвай четката със заоблен връх, за да прелееш двата цвята. Кайли е използвала и четка за очна с линия, с която е сложила матови сенки и върху долните клепачи, източник: cosmopolitan.bg/

3. Бляскави клепачи

Макар да не са особено практичнив ежедневието (но пък стоят страхотно на Instagram снимки), един от начините да постигнеш бляскави клепачи е да сложиш глос за устни върху вече нанесените сенки. За целта, използвай безименния си пръст. Започни от средата на клепача и прелей към въшните ъгли.

4. Още по-бляскави клепачи

Гланцът за устни не е единственият начин да постигнеш този ултра бляскав ефект. Безцветен (но достатъчно мазен) балсам за устни или хайлайтер също вършат работа. Разбира се, ако си влюбена в тази атрактивна визия, можеш да инвестираш в продукт, с който да постигнеш ефекта на мечтите си.

5. Дързък цвят

Два трика, с които ще накараш пигментите на сенките ти за очи наистина да изпъкнат: правилна подготовка на клепачите (с праймър или коректор) или навлажняване на четката за грим, преди нанасянето на сенките. Ако направиш и двете, то пигментите наистина ще се отличат, подобно на примера от снимката.

6. Опушен поглед

Първо и много важно – опушеният поглед изобщо не трябва да е само в черно или сиво. Свободна си да използваш каквито поискаш нюанси – лилаво, кафяво, синьо – на практика всички цветове могат да се „опушат“. За да го направиш, започни с преливането на избрания от теб „преходен цвят“ (неутрален, матов цвят, който помага за „свързването“ на по-светлите и по-тъмните нюанси сенки). Нанеси го върху сгъвката на окото, чак до под веждите. След това, сложи по-тъмен цвят, по възможност с блестящи частици, по външния ъгъл на окото.  Мини с него и по външната линия на долния клепач. Прелей цветовете, докато не постигнеш опушен ефект. Финалният ти жест трябва да е поставяне на хайлайтер върху вътрешния ъгъл на окото, с помощта на безименния пръст или кутрето.

 

Подобни новини

Вашият коментар