Упражнения, с които ще стегнете гърдите за 14 дни

Упражнения, с които ще стегнете гърдите за 14 дни

снимка: woman.bg/
Всяка спортуваща жена знае доста упражнения за укрепване на седалищните или коремните мускули. И нищо чудно – сексапилното коремче и стегнатото дупе са основна цел на фитнеса. Но какво остава за деколтето? Кои упражнения могат да отменят гравитацията и да повдигнат гърдите? Представяме ви няколко упражнения, които ще направят гърдите ви хубави и стегнати. Проявете упорство и ще получите видим ефект само за 14 дни. Лицеви опори Лицевите опори са най-ефективното и полезно упражнение за горната част на тялото. Те развиват сила и издръжливост, увеличават мускулната маса и укрепват ставите. Ако ви е трудно да правите пълноценни лицеви опори, правете ги, подпрени на колене. Един сет трябва да включва 3 серии от по 15-20 повторения. И не забравяйте, че добрата постелка е много важна, за да не нараните коленете, докато изпълнявате това упражнение, източник: woman.bg/
Набирания Едно от най-ефективните упражнения за укрепване на гръдните мускули е набирането, за което ще ви трябва лост. Правете това упражнение на 3 серии по 15 повторения. Това е едно от най-ефективните упражнения и ако ви харесва – най-добре си набавете лост вкъщи. В момента на пазара има много модели, които могат да се монтират в домашни условия.
Вдигане на тежести от легнало положение Вдигането на тежести от лежанка е едно от основните упражнения за укрепване на мускулите на гърдите. Анатомически е подобно на лицевите опори, но щангата позволява да използвате допълнителна тежест и да развивате мускулите по-целенасочено. Правете това упражнение на 3 серии по 20 повторения. Внимавайте с амплитудата на движение, целевата група мускули трябва постоянно да е напрегната. Самите движения трябва да са плавни, монотонни, без тласъци. Според професионалистите е много важно и да имате правилно разположение на тялото, когато сте на лежанката, затова попитайте вашия треньор правилно ли изпълнявате повторенията.
Тичане Тичането трябва да е важна част от тренировката ви. Кардио-натоварванията най-бързо изгарят мазнините. Постарайте се на всяка следваща тренировка да увеличавате скоростта и наклона на пътеката за бягане. 40 минути тичане със скорост 10.5 км/ч изгарят около 450 ккал. И един съвет от специалистите – винаги, когато бягате на пътека, избирайте модел, който е разработен така, че да не натоварва ставите и мускулите ви излишно. Сред най-новите модели на пазара е и този на LOTTO, който според мненията на бегачите е много добър.
Хранене
За красив бюст понякога не е достатъчно само да спортувате – особено ако периодично спазвате диети и теглото ви претърпява резки промени. Женските гърди са съставени предимно от мастна тъкан, затова при свалянето на 2-3 кила не само намаляват като размер, но и започват да висват. Затова освен упражненията е важно да се грижите старателно за кожата си и да избягвате резките промени в теглото.

Подобни новини

Вашият коментар