Бум на разкритите престъпления в Девня, Суворово и Вълчи дол

Бум на разкритите престъпления в Девня, Суворово и Вълчи дол

През 2017 година значително се е увеличила   разкриваемостта на престъпления в отговорния район на полицейското управление в Девня, което обхваща териториите на общините Девня, Суворово и Вълчи дол. Това съобщи началникът на РУ-Девня при МВР-Варна главен инспектор Байрам Нишад, който посочи, че разкритите престъпления през миналата година са 261, което е равно на 63.04% при 54.42% за 2016 година.

Като положителна тенденция може да се отчете фактът, че през миналата година е намалял броят на извършените кражби (битова престъпност). През 2017 г. са регистрирани 92 случая на противозаконно отнемане на чуждо имущество, а през 2016 г. – 144, посочи Байрам Нишад пред “Девня нюз”. Той припомни, че през миналата година на обслужваната от полицейското подразделение територия е извършено едно тежко криминално престъпление – убийството в село Войводино. То бе разкрито своевременно благодарение на бързите и адекватни процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия на разследващите полицаи при РУ – Девня и Окръжна прокуратура – Варна, източник: devnyanews.blogspot.bg/

Утвърждаването на превенцията като постоянна практика за противодействието на престъпността е основният приоритет в работата на Районното управление за тази година, заяви Байрам Нишад. Под негово ръководство полицаите започнаха да обръщат специално внимание на малките населени места със самотно живеещи възрастни хора, което е един от факторите за спада на домовите кражби и грабежи.

“Все по-често на отговорната ни територия ще се реализират акции по линия на разпространението и употребата на наркотици, ще продължим да работим активно с малолетни и непълнолетни лица, извършили престъпления”, заяви полицейският началник.

Байрам Нишад припомни, че в отговорния район на полицейското подразделение попадат 3 града и 31 села. Те са разпръснати на площ, заемаща около една четвърт от територията на Варненска област, с население от 38 350 души и 5 000 ежедневно приходящи. Характерно за територията като цяло е наличието на голям брой фирми и дружества с различна по вид дейност: химическа промишленост, селско стопанство, търговия, строителство, както и 17 обекта със стратегическо значение, което е уникално в национален мащаб.

За територията е характерно и интензивното движение на камиони, превозващи стоки от и към промишлените зони в Девня и Пристанище “Варна – запад”. Ето защо сред приоритетите на полицейското управление за 2018 година ще бъде и разширяването на обхвата на автоматизирания технически контрол по спазване правилата за движение по пътищата, обясни Байрам Нишад.

Подобни новини

Вашият коментар