Да се скриеш от света в райското кътче на Флоренция

Да се скриеш от света в райското кътче на Флоренция

Свързано изображение

Понте векио (Ponte Vecchio – Старият мост) е покрит мост над р.Арно във Флоренция. Определено е привлекателно място за посетителите на града, а и за местните, но ако се последва реката, тя отвежда до друга, различна страна на историческия град – кварталът Олтрарно. Тих и спокоен, с малко на брой жители. Там е позициониран и хотелът AdAstra, който може би е един от най-очарователните хотели в Италия.

Хотелът има много удобства, но най-забележителна е гледката към най-голямата частна градина в Европа – Giardino Torrigiani. Все още собственост на семейство Ториджиани. Сградата, където е живял Маркиз Ториджиани през 19 век е същинско парче флорентинска история.

Още при влизането в хотела, червен килим отвежда до рецепцията. Минавайки оттам, влизаш в облак на изкуство и аромат на кехлибар, който дори “Шанел” използва в своите магазини, за да допълни атмосферата. На рецепцията гостите могат да резервират градински обиколки – ексклузивна разходка, придружена от интересни истории и приказки. “Това е романтична градина с много масонски, езотерични значения”, отбелязва Бети Солди – един от собствениците на хотела.

Свързано изображение

Има кула, която е била обсерватория на звездите, от там идва и името на хотела “AdAstra”, което в превод означава “към звездите” на латински. Излизайки на балкона си, посетителите се любуват на исторически статуи, прецизна зеленина и вдишват миризмата на буйната фауна.

Резултат с изображение за AdAstra florence

Хотелът предлага отлична закуска и докато гостите му си пият сутрешното кафе имат изглед към красивата градина. Кой не би мечтал за такова спокойствие? Гледката те кара да се чувстваш, като че ли си в провинцията, а центърът на града е само на 10 минути. Сякаш откриваш скривалище за себе си, където можеш да си починеш и да се насладиш на хубавото време. Плюс това, аперативният бар е черешката на тортата. Коктейлът винаги е добро решение, все пак си в Италия, нали?

Когато става въпрос за стаите в хотела – “Очаквай неочакваното”, казва Солди. Всяка стая е с уникален дизайн. Смесени са различни стилове и цветове.

 

Резултат с изображение за AdAstra florence

Матео Пердука, съдружник на Солди, споделя, че обожава книгите. Той има умението да внася топлина и характер в атмосферата. Всеки един детайл е дълго обмислян и поставен точно на мястото си, избиран и съчетаван със страст, според стила на стаята. “Различните стилове изискват различни произведения на изкуството. Всичко избрано винаги има значение – спомен, фаворит, находка”, казва Матео.

Автор: К.Арейби

Подобни новини

Вашият коментар