Как Vera Wang промени представите за булчинска рокля

Как Vera Wang промени представите за булчинска рокля

Всички ценители на модата знаят, че Vera Wang е от 30 години в бизнесът със сватбени рокли. Това, което може би не знаят е, че продължава да проучва, ексериментира и съответно еволюира.

Докато миналия сезон, тенденциите се въртяха около стил тип “кралска сватба”, то през този сезон всичко е модерно – цвят, цвят и… цвят.

За пролетта на 2019г., Wang се връща към добре познато вдъхновение, което я доведе до награда през 2005г. Тя залага на цветната палитра в колекцията си Spring 2019 Bride.

За Wang ръчната изработка и преразглеждането на класическите корсети, които тя най-добре познава, са акцените върху колекцията. “Ръчната работа върху цялото облекло е много важна, дори и използването на тюл и да се набръчка тюла… всичко това е направено”, споделя Wang в интервю.

Wang прави най-добре интерпретирането и преоткриването на архаичните стилове и силуети в нещо, което се смята за подходящо за наши дни. Дизайнерката споделя, че вероятно произведенията й изглеждат като “купчина тюл”, но тя иска именно тюлът да е отличителната черта. “Нещата са прекалено прецизни в полата. Tя прави роклите твърди и им придава ретро-стил – исках текстура”, казва още Wang.

“Винаги присъства телесно, то е като бельо или кожа, примесено с цвят.”, добавя Wang.

И когато става дума за обхват на цвят, размер, мащаб и стил, Vera признава желанието си да изрази разнообразието, гъвкавостта и индивидуалността в рамките на булчинския език и модата като цяло.

Микс от “хиперженственост и чувственост”  и палитра от цветове. Сексапилен булчински стил, който отговаря на наситения цвят, различен от традиционното и класическо бяло.

Автор: К.Арейби

Подобни новини

Вашият коментар