Този навик ще ви поддържа млади

Този навик ще ви поддържа млади

Съгласно неотдавнашно изследване, проведено от британския развлекателен център O2 и Патрик Фаган от Университета  в Голдсмит, редовното посещаване на концерти може да увеличи продължителността на живота ви с около 9 години.

Освен това, пише Popsugar, резултатите от изследването показали, че само 20 минути живо шоу увеличават „усещането за благополучение“ с 21%. Това е два пъти повече, отколкото полезното въздействие на йогата (увеличение с 10%) и три пъти повече от ефекта от разхождането на куче (7%).

В изследването са сравняванни психометричните и сърдечните показатели, взети след концерти, йога и разходка на куче. Като цяло участието в концерти е оказало най-полезно въздействие върху здравето, в сравнение с  другите две мероприятия.

„Усещането за благополучие“ е измерено с маркери на щастието, в това число чувство за собствено достойнство, близост с другия и умствена стимулация, източник: profit.bg/

Изследователите отбелязали още, че слушането на музика в уединена обстановка не дава същия ефект. На свой ред слушането на жива музика в компанията на други хора е ключът към създаването на повече положителни резултати.

Допълнителни изследвания, които показват пряка връзка между високото ниво на усещането за благополучение и продължителността на живота, също потвърдили връзката между посещаването на концерти и дълголетието.

Подобни новини

Вашият коментар