Кличко: Джошуа е много по-добър от Фюри

Кличко: Джошуа е много по-добър от Фюри

снимка: gong.bg/

Дългогодишният шампион в тежка категория Владимир Кличко заяви, че настоящият носител на три пояса в дивизията Антъни Джошуа е много по-добър боксьор от Тайсън Фюри. Украинецът загуби последните два мача в кариерата си именно срещу Фюри и Джошуа, като първият го надви по точки, докато Джошуа го спря в 11-ия рунд.

“Джошуа е много по-добър. Той е перфектният боксьор по отношение на техника, размер, тегло, сила. Освен това продължава да се учи. Фюри е като пръдня във вятъра – в един момент го има, в следващия – не. В историята на бокса има много примери за такива боксьори. Те са успешни за кратък период, но нямат дисциплината, за да бъдат успешни дълго. Пожелавам на Тайсън всичко най-добро, но мисля, че му липсва дисциплината, а тя е по-важно дори от мотивацията”, коментира Кличко, източник: gong.bg/

Украинецът коментира и потенциалния сблъсък между Джошуа и Дионтей Уайлдър за обединение на поясите в тежка категория.

“Това ще е опасен мач за Джошуа. Уайлдър е изключително бърз заради теглото си. Той има и добра сила в ръцете си. Техниката му е малко дива, но ударите му идват отвсякъде. Трудно е да се защитаваш срещу него. Като цяло Джошуа има повече качества, но Уайлдър е по-висок и по-бърз. Той няма същата тежест зад ударите си, но е изключително бърз. Маъчт ще зависи от това в какво настроение са двамата”, смята Кличко.

 

Подобни новини

Вашият коментар