Кличко: Джошуа е много по-добър от Фюри

LONDON, ENGLAND - APRIL 29:  Winner, Anthony Joshua (L) stands with Wladimir Klitschko following the IBF, WBA and IBO Heavyweight World Title bout at Wembley Stadium on April 29, 2017 in London, England.  (Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

снимка: gong.bg/

Дългогодишният шампион в тежка категория Владимир Кличко заяви, че настоящият носител на три пояса в дивизията Антъни Джошуа е много по-добър боксьор от Тайсън Фюри. Украинецът загуби последните два мача в кариерата си именно срещу Фюри и Джошуа, като първият го надви по точки, докато Джошуа го спря в 11-ия рунд.

“Джошуа е много по-добър. Той е перфектният боксьор по отношение на техника, размер, тегло, сила. Освен това продължава да се учи. Фюри е като пръдня във вятъра – в един момент го има, в следващия – не. В историята на бокса има много примери за такива боксьори. Те са успешни за кратък период, но нямат дисциплината, за да бъдат успешни дълго. Пожелавам на Тайсън всичко най-добро, но мисля, че му липсва дисциплината, а тя е по-важно дори от мотивацията”, коментира Кличко, източник: gong.bg/

Украинецът коментира и потенциалния сблъсък между Джошуа и Дионтей Уайлдър за обединение на поясите в тежка категория.

“Това ще е опасен мач за Джошуа. Уайлдър е изключително бърз заради теглото си. Той има и добра сила в ръцете си. Техниката му е малко дива, но ударите му идват отвсякъде. Трудно е да се защитаваш срещу него. Като цяло Джошуа има повече качества, но Уайлдър е по-висок и по-бърз. Той няма същата тежест зад ударите си, но е изключително бърз. Маъчт ще зависи от това в какво настроение са двамата”, смята Кличко.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *