Кметът на Девня награди ученичката, върнала изгубен портфейл

Кметът на Девня награди ученичката, върнала изгубен портфейл

Кметът на Община Девня награди петокласничката Айлин Ферад, която откри изгубен портфейл, съдържащ пари и лични документи, и го върна на притежателя му. За доблестната постъпка Свилен Шитов днес покани в кабинета си малката Айлин и ѝ подари висококачествен електронен четец, позволяващ продължително четене без умора на очите, източник: devnyanews.blogspot.bg/
Кметът благодари на тийнейджърката за това, че със своята благородна постъпка, която стана достояние на цяла България, е дала пример не само на своите връстници, но и на възрастните, като освен това е направила добра реклама на града.
От своя страна Айлин Ферад благодари на Свилен Шитов за жеста и каза, че тя и по-голямата ѝ сестра Айтен, която е студентка в Икономически университет – Варна, открай време са искали да си купят устройство за четене на електронни книги и учебници. Кметът пожела на Айлин да бъде все така добра и ученолюбива и с действията и постъпките си да продължава да бъде добър пример в обществото.
Междувременно стана ясно, че притежателят на изгубения портфейл – инж. Галин Грозев от “Агрополихим”, утре се завръща от отпуската си и ще посети ОУ “Св. св. Кирил и Методий” – кв. “Повеляново”, за да благодари лично на малката Айлин.

Подобни новини

Вашият коментар