Нещата тръгват в правилна посока – край на ретрограден Меркурий

Нещата тръгват в правилна посока – край на ретрограден Меркурий

Въпреки, че много хора подценяват въздействието на звездите, луната, планетите и изобщо астрологията, в живота ти, те имат значително влияние върху много от нещата, които ни се случват.

Забелязано е, че има периоди, в които планетите забавят движението си, след което спират, а след това започват да се въртят в обратна посока на естественото си движение през знаците на зодиака. Отново забавят движението си и се връщат в нормалната си посока. Планета, която се движи в обратна посока се нарича ретроградна.

Резултат с изображение за ретрограден меркурий

Особено влияние върху нас има Mеркурий, когато е в ретроградна фаза. По няколко пъти на година, Меркурий се връща назад. Тези периоди обикновено се свързват с обърканост, закъснение и чувство на неудовлетвореност. Общо взето изглежда, че ретроградния Меркурий обърква плановете ни. Интересно е, че в този период интуицията ни е засилена и съвпаденията са извънреден случай.

Добрата новина е, че периодът на ретрограден Меркурий приключи вчера. Лошата – през 2018г. предстоят още два пъти, когато Меркурий ще се опита да ни “подлее вода”:

  • 26 юли – 19 август
  • 17 ноември – 6 декември

Знаейки кога точно Меркурий ще обърне посоката, разбира се не можем да спрем живота си, но можем да се подготвим за трудности и да си направим стратегически планове. Тъй като Меркурий управлява комуникацийте, договорите, пътуваняита, автомобилите и други, ако е възможно да се изчака планетата да тръгне в естествената си посока. Този период е добър за размисли, така че времето, в което ще стопирате ангажиментите, може да използвате премисляйки преди да вземете окончателно решение за действие.

Автор: К.Арейби

 

Подобни новини

Вашият коментар