Партия ДЕОС се разпуска

Партия ДЕОС се разпуска

снимка: dnevnik.bg/

Партия ДЕОС се разпуска. Това решение са взели днес на общото събрание на политическата сила. Те уточняват, че решението им е “в полза на консолидацията на българското демократично пространство”.

Партията беше спрягана като бъдещ партньор на новото обединение “Демократична България”, в което се включиха “Да, България”, “Демократи за силна България” (ДСБ) и партия “Зелените”. При създаването на новия политически проект беше съобщено, че са водени разговори с ДЕОС и БЗНС, но управителните органи на двете партии трябва да вземат решение дали и по какъв начин ще се включат в обединението. От БЗНС вече обявиха, че ще се допитат до структурите си, източник: dnevnik.bg/

“С настоящата стъпка даваме личен пример за отказ от тяснопартийни каузи в името на решаването на критично важни проблеми на българската демокрация в нейното днешно, силно увредено състояние, което ни прави естествени съюзници с други организации”, пише в позицията на ДЕОС.

“В духа на съвместните действия на демократичната общност от последната година и в контекста на положената първа стъпка със създаването на политическия съюз “Демократична България”, насърчаваме своите членове, симпатизанти и избиратели да намерят начин да подкрепят активно създаването и поддържането на силна проевропейска алтернатива на управляващото мнозинство и на парламентарно представената му псевдоопозиция”, завършва декларацията на партията.

ДЕОС беше учредена през 2014 г. Партията участва в местните избори през 2015 г. и във вота за парламент миналата година.

Подобни новини

Вашият коментар