Нов начин за качествена тренировка

Нов начин за качествена тренировка

Знаете ли, че можете да изваяте “лятното” си тяло с помощтта на зимни температури?

Треньорите, Джони Адамик и Джими Мартин, са създателите на първата фитнес концепция, чиято основа са изцяло минусови температури – “Brrrn*”.

Идеята се заражда преди три години. Мартин винаги се е интересувал от това как се чувстват клиентите му тренирайки през зимата. В отговор е получавал, че се чувстват много по-енергични и мотивирани в студените месеци. Треньорът се замисля над това, че има най-различни концепции за тренировки, които в повечето случаи разчитат на високи температури. Никой обаче, не се бил сетил до момента да създаде нещо по-различно и да заложи на ниските температури, когато става въпрос за по-качествена тренировка.

041218Workout6TB041218workout6tb_157924422

Мартин и Адамик решават да си направят експеримент. Техен приятел им предоставя хладилната стая на пивоварна, в която работи, за да изпълнят треньорите експеримента си. Двамата изпробвали различни аеробни и анаеробни упражнения, в резултат, на които установили, че работят много по интензивно и усилено, за да се затоплят.

Пренасят идеята си във фабрика за лед в Пенсилвания, близост до родния град на Мартин и така създават “Brrrn*”. Вероятно името има нещо общо с burn (горене), както горим калории по време на тренировка и Brrr (бррр), ясно защо…

 В спортният център работят 10 инструктора (включващи Джони и Джими), които водят различен вид тренировки – упражнения вдъхновени от йогата, кардио и силови, тип CrossFit.

Резултат с изображение за Brrrn

Резултат с изображение за Brrrn

Резултат с изображение за Brrrn

Все пак Aдамик и Мартин признават, че топлината има качеството да възстановява. В края на някои от часовете, инструкторите включат инфрачервени нагревателни лампи, за които е доказано в някои проучвания, че успокояват болката и възтновяват циркулацията на кръвта.

Треньорите посрещат клиентите си в топло фоайе, след което ги извеждат от зоната им на комфорт.

Автор: К.Арейби

 

Подобни новини

Вашият коментар