Радан Кънев: СДС с Лукарски върви към фашистка партия!

Радан Кънев: СДС с Лукарски върви към фашистка партия!

снимка: politikata.bg/

Днес част от ръководството на СДС и Лукарски искат да минат на другия бряг на политиката, при национализма. Те вървят към фашистка партия и нямат вече нищо общо с онова СДС от първите години на демокрацията, когато всички искахме свобода. Това обяви по Би Ти Ви бившият лидер на ДСБ Радан Кънев.

“Има много хора в България, които са прозападни, проевропейски, продемократични. Това е здрава основа, но не достатъчна. Ние сме на западния бряг на българската политика. А там нещата са много ясни – там действат ясни правила, принципи, културата на компромиса и взимането на общи решения. Днес СДС има изключително важно решение да взима – в каква посока ще тръгне партията. Вижте, всички сме седесари. През 90-те години искахме прости неща – свобода, законност и демокрация. Днес СДС иска да премине на брега на авторитарното и да направи една трансджендър трансформация – да направи от СДС фашистка парттия”, коментира Кънев, източник: epicenter.bg/

Той бе категоричен, че за разлика от СДС в новия проект „Демократична България” водещо място ще има десният избирател. Ние сме на западния бряг на българската политика. Там действат ясни принципи.

„Демократична България” е необходим опит, имаме основание за надежди. Проектът хваща две важни тенденции – външна и вътрешна. Ние сме единствените, които казваме че искаме, по-силна, по-демократична, обединена европейска политика. И още нещо –  имаме ясна позиция към ГЕРБ и Борисов, те доминират в политиката вече 13 години. Ако се задоволим с тази стъпка сме стратегически загубени в политиката.

Има много хора в България, които са прозападно, проевропейски и анти-ГЕРБ настроени. Това е здрава основа за политически проект, но не достатъчна. В обединението има различни формации, но компромиси ще се правят, това е част от политиката.

 Политиката е борба за власт, който иска гаранции, да стои извън политиката, посочи Кънев.

Той коментира и заявките на президента Радев да прави нов политически проект. Според Кънев всички демократично избрани президенти опитаха да правят някакъв политически проекти, и всички се сблъскаха с провал.

Подобни новини

Вашият коментар